Preafericitul Daniel a oficiat, duminica, impreuna cu mai multi ierarhi, preoti si diaconi, prima Sfanta Liturghie la Catedrala Mantuirii Neamului.

"Am savarsit prima liturghie in fata acestei catedrale care se afla in formare, in constructie, asa cum tinerii se formeaza, merg spre desavarsire, spre maturizare. Speram, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca in anul 2018, la 1 Decembrie, sa fiti prezenti, tinerii, aici, la sfintirea Catedralei, cand ea va fi acoperita si va fi sfintita masa Sfantului Altar si Sfantul Altar intreg, urmand ca dupa cativa ani, in care vom picta biserica, sa va invitam si la sfintirea picturii", a declarat patriarhul la finalul primei Sfinte Liturghii, relateaza Agerpres, citat de honews.ro.

La slujba au fost prezenti participantii la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din toata lumea (ITO 2016), care a avut loc in perioada 1-4 septembrie preoti si diaconi, credinciosi din Bucuresti si din tara.

Constructia Catedralei a fost inceputa in anul 2007, insa nu a fost finalizata pana la momentul actual. Primaria Capitalei a alocat 15 milioane de lei pentru Catedrala, scrie Gandul. De asemenea, Biserica Ortodoxa Romana a mai stran in jur de doua milioane de euro din donatii de la populatie in ultimii patru ani, noteaza libertatea.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.