Seful Cancelariei Prim-ministrului, Dragos Tudorache, ar putea prelua interimar Ministerul de Interne, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale, el discutand varianta cu premieru Dacian Ciolos in aceasta dimineata.

Potrivit surselor News.ro, cea mai probabila varianta pentru ministerul de Interne este Dragos Tudorache, care ar putea prelua interimar acest portofoliu.

Tudorache are o discutie in aceasta dimineata cu premierul Dacian Ciolos pe tema portofoliului Internelor.

Dragos Tudorache este seful Cancelariei prim-ministrului. El a ocupat interimar si portofoliul Comunicatiilor, din 5 iulie pana in 10 august, dupa demisia lui Marius Bostan.

Ministrul Administratiei si Internelor, Petre Toba, pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale pentru favorizarea faptuitorului in dosarul DIPI, a anuntat ca a decis sa demisioneze, "pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne intr-un scandal public in prag de alegeri". El mai spune, intr-un comunicat de presa, ca respinge cu tarie acuzatiile aduse si este la dispozitia organelor de ancheta pentru clarificarea oricarei situatii.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca a acceptat demisia lui Petre Toba si ca pana luni va inainta presedintelui Klaus Iohannis propunerea de inlocuire a acestuia.

Procurorul sef al DNA a transmis procurorului general solicitarea de incepere a urmaririi penale a ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, pentru favorizarea faptuitorului, infractiune savarsita in perioada mandatului de ministru al acestuia, anunta DNA. Procurorii spun ca Petre Toba a refuzat declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente solicitate de anchetatori in dosarul DIPI.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Kovesi, i-a solicitat procurorului general, Augustin Lazar, sa-i ceara presedintelui Romaniei incuviintarea urmarii penale a ministrului de Interne, Petre Toba, in legatura cu savarsirea infractiunii de favorizare a faptuitorului in dosarul privind deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.

Citeste si:
Orban, despre menținerea lui Bode la Interne: „Principala...
Orban, despre menținerea lui...

Procurorii DNA il acuza pe ministrul de Interne ca a refuzat, in mod discretionar, declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente care ar fi dovedit deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.