Am intrat in prima luna de toamna. Meteorologic deja ne-am obisnuit sa consideram ca si septembrie, cel putin in prima sa jumatate, pastreaza inca caracteristicile unei luni de vara.

Dar cum se anunta acest septembrie? Sa ne aruncam un ochi peste estimarile primite de la principalele site-uri care ofera estimari pe termen mediu si lung:

ANM:

– Administratia Nationala de Meteorologie, prin datele primite de la Reading, estimeaza un septembrie cu temperaturi peste normele climatologice in sud-est, local in sud si est si apropiate de norme in restul regiunilor. In ceea ce priveste cantitatile de precipitatii, septembrie nu se anunta o luna darnica cu regiunile sudice, estice si local in vest, unde vor fi deficitare, in timp ce pentru restul regiunilor vor fi apropiate de valorile normale ale perioadei.

Vestile ce vin dinspre cei de la Lameteo.org nu sunt deloc imbucuratoare. O vreme cu mult mai calda decat normalul perioadei in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia Moldovei si a sud-estului tarii, si cu un deficit de precipitatii pe toata tara.

Acelasi scenariu al unui septembrie uscat si mai cald ne vine si dinspre Accuweather, cei care extind estimarea pentru toata perioada toamnei.

Se anunta asadar un septembrie ca o continuare a lunilor de vara, cu temperaturi peste media perioadei, cu precipitatii deficitare, o perioada numai buna pentru cei care inca nu si-au luat concediile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.