Social 30 August 2016 13:00
Aproximativ 2.000 de volume stranse de la bucuresteni au fost depuse marti in zona fantanii din Piata Universitatii pentru a fi trimise catre Ambasada Statelor Unite la Chisinau.

"Asteptam sa ne ajute Ambasada SUA la Bucuresti ca sa le trimitem ambasadorului James Pettit la Chisinau, pentru ca altfel sunt probleme la trecerea granitei peste Prut, pe care ambasadorul doreste sa o intareasca prin declaratiile sale. Facem un apel sa se confirme faptul ca sunt afirmatiile lui si nu reprezinta pozitia Departamentului de Stat si nu sunt caracteristice poporului american. (...) Volumele sunt carti de istorie, dar s-au adus si alte tipuri de carti. Lucrul este bun pentru ca se va intelege ca apartinem unui popor cu cultura milenara, care are dreptul sa isi decida soarta", a declarat pentru Agerpres George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, organizatorul actiunii de protest din centrul Bucurestiului.

El a precizat ca a inaintat deja o scrisoare deschisa catre Ambasada SUA la Bucuresti pentru a facilita transportul volumelor stranse.

La actiunea de protest au participat membri ai organizatiei, care au colectat in timp carti de la populatie.

Protestul de la Bucuresti se desfasoara concomitent cu o manifestatie stradala ce are loc la Chisinau, au mai spus reprezentantii Platformei Unioniste Actiunea 2012, precizeaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.