Social 30 August 2016 12:15
Sfantul Alexandru, episcop in Constantinopol in timpul imparatului Constantin cel Mare (313-337), este praznuit pe 30 august.

Sfantul Alexandru a participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un aparator al dreptei credinte, scrie crestinortodox.ro.

Sfantul Alexandru a dus o lupta sustinuta cu partizanii ereziei ariene. Aceasta s-a remarcat ca una dintre cele mai grave erezii din istoria bisericii. Invatatura lui Arie sustinea ca fiinta lui Dumnezeu este unica si incomunicabila si ca Fiul nu are o natura identica cu Tatal. Astfel, prin separarea firii Tatalui de cea a Fiului, erezia ariana admitea inferioritatea Fiului, noteaza antena3.ro.

Rugaciune
catre Sfantul Alexandru

Noi, turma ta, prin vitejia ta, ierarhe, izbavindu-ne de marirea idoleasca a celor necredinciosi, multumim tie si cantam cantare pentru biruinta. Celui ce a doborat pe Arie si, cu totul, a legat limba filosofului, graim: Bucura-te, Sfinte Ierarhe Alexandre!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.