Social 28 August 2016 23:39
Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, IPS Andrei, a declarat, duminica, la Alba Iulia, comentand afirmatia ca populatia europeana imbatraneste, ca Europa mai are tineri pe care sa-i determine sa faca copii, exprimandu-si mahnirea ca musulmanii au cate cinci, sase copii, iar crestinii doar unul.

IPS Andrei a afirmat, intr-o dezbatere cu tema ”Migratia religiei sau religia migratiei”, ca afirmatia potrivit careia Europa imbatraneste si are nevoie de mana de munca trebuie dezbatuta in contextul in care Europa ”inca mai are si tineri pe care sa-i determine sa faca copii”.

”Ca imbatraneste Europa si ca are nevoie de mana de munca, inca mai are si tineri pe care sa-i determine sa faca copii. Asta este. E o situatie trista. Crestinii au cate un copil, musulmanii au cate cinci, sase. Si atunci sa aiba si crestinii macar cate trei. Si atunci s-ar redresa Europa. Dar ca sa se intample lucrul acesta, este misiune si a duhovnicilor, dar e si misiunea guvernelor. Ca din moment ce ar vrea sa stimuleze natalitatea, atunci ar trebui sa aiba mai multa grija de familiile tinere, sa le dea o bonificatie celor care au al doilea, al treilea, al patrulea copil”, a mai spus mitropolitul Clujului.

El a adaugat ca guvernele europene ar trebui sa promoveze masuri prin care sa stimuleze natalitatea si astfel s-ar rezolva problema imbatranirii Europei, transmite News.ro.

”Sigur, sa aiba grija de mamele care cresc copii, sa fie acele indemnizatii pentru copii mai mari si atunci Europa nu ar imbatrani”, a mai spus IPS Andrei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.