Social 25 August 2016 11:55
In data de 6 august a.c., ploi torentiale insotite de vanturi puternice au provocat inundatii grave in Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei. 22 de persoane si-au pierdut viata, peste 60 de persoane au fost grav ranite si mai mult de 33 500 de persoane au fost afectate.

In regiunile Skopje si Tetovo, 7.000 de case au fost avariate, soselele de centura si canalele de apa au fost distruse, zeci de sate ramanand izolate. Satele cele mai afectate sunt Chento, Indzikovo, Singelich, Stajkovci, Smilkovci, Creshevo, Viniche, Strachinci din regiunea Skopje, dar si satele Shipkovica, Brodec, Veshala si Poroj din regiunea Tetovo. In momentul de fata, se desfasoara lucrari pentru indepartarea noroiului si a pietrelor.

Crucea Rosie din Macedonia in colaborare cu autoritatile nationale au luat masuri imediate pentru a asigura operatiunile de salvare si distribuirea de materiale de prima necesitate catre populatie.

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare a victimelor acestei urgente umanitare, Cruce Rosie Romana lanseaza "Apel umanitar pentru Macedonia". Campania consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi donate spre a fi utilizate de catre Cruce Rosie Macedonia pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

SNCRR ii invita pe toti cei care vor sa sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, sa doneze bani in conturile Crucii Rosii Romane sau online pe site-ul www.crucearosie.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.