Social 23 August 2016 17:15
Fostul presedinte Traian Basescu lanseaza cateva semne de intrebare cu privire la scandalul Hexi Pharma, intrebandu-se daca miza nu a fost de fapt ca medicii sa fie indemnati sa plece in strainatate, noteaza evz.ro.

"HEXI PHARMA
Temperatura scandalului HEXI PHARMA a scazut suficient pentru a putea fi discutat rational.

Ma intreb: si daca “HEXI PHARMA” a fost o inscenare uriasa profitand de cateva inadvertente sau de cateva probe trucate deliberat sau accidental si trimise la ICECHIM?

Cateva realitati si intrebari mi-au creat si continua sa-mi creeze suspiciuni puternice:
1. Nu este posibil ca SRI sa nu fi captat informatia despre o diluare sistematica, consistenta si pe termen lung a dezinfectantilor cu care au fost aprovizionate sute de spitale, inclusiv spitalul SRI.
2. Nu este posibil ca managerii a sute de spitale si probabil mii de medici sa nu fi sesizat aprovizionarea pe termen lung si sistematica a spitalelor cu dezinfectanti puternic diluati, daca acest lucru ar fi fost o realitate.
3. Resping hotarat ideea ca sute de manageri si medici romani au sacrificat vietile bolnavilor de dragul unei spagi, fie ea si relativ consistenta raportata la salariile din sanatate.
4. Resping ideea ca mult blamata Comisia de Biocide de pe langa Ministerul Sanatatii a tolerat ca, ani de zile, spitalele din Romania sa fie aprovizionate cu dezinfectanti puternic diluati.
5. Oare intamplator ministrul sanatatii din acea vreme, Achimas Cadariu, a fost extrem de rezervat in a se aseza in siajul scandalului?
Cu siguranta, medicii au fost umiliti si coplesiti de campania furibunda dusa prin presa impotriva „HEXI PHARMA”, dar si impotriva medicilor care acum se gandesc sa-si urmeze colegii care lucreaza in strainatate (oare aceasta sa fi fost miza?).
Ceva nu se leaga, ceva miroase urat in acest scandal.

PS - Pe amatorii de speculatii, ii previn ca nu am avut si nu am nici un fel de legaturi sau interese legate de „HEXI PHARMA”, dar ma intereseaza in cel mai inalt grad situatia sistemului de sanatate din Romania", a scris Basescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.