Social 23 August 2016 12:00
Vicepresedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, Lazar Iordache, a fost retinut de procurorii DNA, pentru dare de mita si cumparare de influenta, dupa ce i-a promis unei persoane cu functie de conducere din Ministerul Sanatatii 5% din sumele alocate de MS pentru doua spitale destinate construirii unei statii de epurare si pentru dotarea cu echipamente medicale, iar in aprilie i-a dat 126.000 de lei ca sa semneze alocarile bugetare catre aceste unitati sanitare.

Lazar Iordache a fost retinut luni de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, iar marti acesta va fi dus la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, scrie News.ro.

"In perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu functie de conducere din cadrul Ministerului Sanatatii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sanatatii pentru doua spitale (destinate construirii unei statii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei in legatura cu atributiile de serviciu ale functionarului privind semnarea alocarilor bugetare catre acele spitale si pentru ca acesta sa isi exercite influenta asupra persoanelor responsabile din minister, astfel incat sa fie semnate alocarile bugetare”, arata procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in ordonanta de retinere.

Banii dati de vicepresedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM). proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sanatatii pentru realizarea, la cele doua spitale, a proiectelor care vizau construirea unei statii de epurare si respectiv dotarea cu echipamente medicale, a precizat DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.