Social 21 August 2016 10:45
Barbatul care a amenintat cu un pistol mai multi studenti in fata caminului UNATC din cartierul Vitan din Capitala a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, masura fiind luata de Parchetul Judecatoriei Sectorului 3, a declarat duminica, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Dupa ce a fost retinut de politistii Sectiei 10, care l-au audiat, sambata, mai multe ore, barbatul a fost prezentat unui procuror de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 3, care a decis ca acesta sa fie pus in libertate, dar a dispus masura controlului judiciar. Acesta este obligat sa mearga la Politie in zilele stabilite prin programul de supraveghere judiciara si are mai multe interdictii in cele 60 de zile.

Barbatul care a amenintat cu pistolul mai multi studenti de la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) se numeste Florian Pisica si este cercetat pentru ultraj, loviri si alte violente, dar si pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Incidentul a avut loc in noaptea de joi spre vineri, in fata caminului UNATC din cartierul Vitan , fiind surprind de o camera de supraveghere din zona. In imagini se vede cum mai multi studenti stau de vorba, pe o banca din fata caminului, iar un barbat vine la acestia, discuta cu ei, apoi scoate un pistol cu care ii ameninta si loveste un tanar, moment in care un coleg al acestuia riposteaza. Tinerii intra in fuga in camin, iar barbatul mai sta putin si pleaca.

Barbatul, in varsta de 32 de ani, a mers sambata la Sectia 10 de Politie, a recunoscut ce s-a intamplat si le-a dus politistilor si pistolul pe care il avea la el in urma cu doua seri, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, precizand ca arma este de tip airsoft, care nu este supusa autorizarii.

Barbatul le-a spus politistilor ca locuieste in apropierea caminului si ca le-a mai atras atentia tinerilor ca fac galagie, iar in noaptea de joi spre vineri a iesit pentru a discuta cu ei.

Sursele judiciare au precizat, pentru News.ro, ca, la audieri, barbatul a spus ca a avut acea reactie pe fondul unei stari generale de stres si oboseala, in contextul in care are un copil de trei saptamani. El le-a mai spus politistilor ca nu vrea sa depuna plangere in cazul studentilor, pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

Citeste si:
Minivacanță pentru elevi și studenți de 1 Decembrie. Când începe...
Minivacanță pentru elevi și...

Studentii au depus plangere la politie, in care au relatat ce s-a intamplat in seara in care au fost amenintati cu un pistol de catre barbatul de 32 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.