Social 19 August 2016 17:45
Bucurestenii sunt invitati, de vineri seara pana duminica, sa asculte poezie pe terasa blocului Magheru One in cadrul celor ”21 Nocturne” sau pot sa-i asculte pe cei de la Toulouse Lautrec, in concert la Gradina cu filme. O expozitie-eveniment ii asteapta la Arcub, iar cei care vor sa descopere zone istorice din oras sunt invitati, ”Cu bastonul prin Bucuresti”, la o plimbare pe Podul Calicilor - Calea Rahovei Veche si Antim.

Vineri seara, cei de la Toulouse Lautrec vor sustine in Gradina cu Filme un concert acustic, de la ora 20.30. Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete Creart si prin reteaua Eventim.

Poezia contemporana, muzica si vinul merg bine impreuna, iar amatorii sunt invitati vineri, de la ora 21.00, pe terasa blocului Magheru One, la a treia nocturna de poezie contemporana din acest sezon, dedicata Svetlanei Carstean, Doinei Ioanid si Alinei Purcaru. Accesul la eveniment este gratuit si se face doar pe baza de rezervare. “21 de Nocturne” este un proiect al Asociatiei Romane pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN).

In fiecare duminica, de la ora 18.00, de la Palatul de Justitie din Splaiul Independentei nr. 4 (punct de plecare: Biserica Domnita Balasa) si pana pe strada George Georgescu, ghizii ARCEN ii vor conduce pe bucuresteni prin una dintre cele mai surprinzatoare zone istorice ale Bucurestiului.

Zona Podul Calicilor - Calea Rahovei Veche, Mahalaua Sfintii Apostoli si Antim pastreaza inca ramasitele organice ale unui tesut urban care a fost sters cu buldozerul de pe harta orasului. Noutatea acestei editii este ca traseul va fi insotit si de un material vizual care ii va ajuta pe participanti sa inteleaga modificarile brutale prin care s-a intervenit in aceasta zona la nivel urbanistic si identitar, informeaza News.ro.

Expozitia-eveniment curatoriata de Erwin Kessler ”Dincolo de linii - 10 artisti printre descoperiri” va fi vernisata vineri, de la ora 19.00. Ion Barladeanu, Victoria Zidaru, Gili Mocanu, Codruta Cernea si alti sase artisti germanofoni vor expune, pana pe 24 august, instalatii, obiecte si pictura la Arcub, cu sustinerea Centrului Cultural Palatul Mogosoaia si Kulturamt Düsseldorf.

Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

Cinefilii pot viziona, in premiera, in acest weekend, noul ”Ben-Hur”, in regia lui Timur Bekmambetov, filmul Disney ”Pete si dragonul/ Pete's Dragon”, regizat de David Lowery, musicalul ”Profesorul de vioara/ Tudo Que Aprendemos Juntos”, regizat de Sérgio Machado, comedia bazata pe fapte reale ”War Dogs: tipii cu arme/ War Dogs”, regizata de Todd Phillips, cunoscut pentru trilogia ”Marea Mahmureala”, dar si filmul de animatie ”Barbie in aventura spatiala/ Barbie: Star Light Adventure”, regizat de Michael Goguen.

Filmul ”Ben-Hur” are la baza romanul din 1880 al lui Lew Wallace, ”Ben-Hur: A Tale of the Christ”, in care personajul central este evreul Ben Hur, un print al Ierusalimului tradat si vandut ca sclav. Povestea izbavirii sale se dezvolta in paralel cu cea a vietii si crucificarii lui Iisus, care se intampla sa activeze in aceeasi regiune in care este obligat sa isi duca existenta si Ben Hur, potrivit cinemagia.ro.

Citeste si:
R,Moda și conduita la evenimentele ecvestre!
R,Moda și conduita la...

In animatia ”Barbie in aventura spatiala/ Barbie: Star Light Adventure”, Barbie este o printesa cosmica ce zboara cu o nava spatiala intr-un univers indepartat, alaturi de cainele ei devotat, Pupcorn. Intr-o zi, stralucirea stelelor incepe sa paleasca, iar dansul lor prin univers sa incetineasca. Barbie pleaca pe o noua planeta pentru a se alatura unei echipe speciale, cu misiunea de a salva stelele.

Filmul ”Pete si Dragonul” prezinta aventura unui baiat orfan, Pete, si a celui mai bun prieten al lui, dragonul Elliot. Batranul sculptor in lemn, Meacham, interpretat de Robert Redford, i-a incantat timp de multi ani pe copiii din imprejurimi cu povestile lui despre un dragon care traieste in inima padurii din Pacificul de Nord-Est. Pentru fiica sa, Grace, interpretata de Bryce Dallas Howard, care lucreaza ca brigadier silvic, acestea sunt doar niste simple povesti, pana cand il intalneste pe Pete, interpretat de Oakes Fegley.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

In filmul ”Profesorul de vioara/ Tudo Que Aprendemos Juntos”, dupa ce pierde un post in prestigioasa orchestra simfonica din Sao Paolo, un violonist talentat, Laerte, sustine cursuri de muzica pentru adolescentii dintr-o scoala publica din Heliopolis, cea mai mare favela din Brazilia. Calea sa e plina de obstacole, dar puterea muzicii si prietenia ce se infiripa intre profesor si elevii sai deschid usi intr-o noua lume.

In comedia ”War Dogs: tipii cu arme/ War Dogs”, razboiul din Irak devine cea mai profitabila afacere pentru doi tineri prieteni din Miami, mai ales dupa ce o initiativa guvernamentala permite micilor intreprinzatori sa liciteze pentru contracte cu armata americana. Cei doi, interpretati de Jonah Hill si Miler Teller, incep sa invarta sume uriase de bani, ducand o viata plina de lux si extravagante. Lucrurile scapa de sub control, in momentul in care incheie un contract de 300 de milioane de dolari cu armata afgana, careia trebuie sa ii livreze un stoc urias de arme.

Citeste si:
Cum să alegi crema de față potrivită pentru tenul tău - recomandări...
Cum să alegi crema de față...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.