Social 18 August 2016 17:00
Mai multi fermieri protesteaza, joi, in fata Guvernului, solicitand demisia ministrului Agriculturii, Achim Irimescu si a directorului general al APIA, Nicolae Horumba, nemultumiti de faptul ca nu au primit subventiile in valoare de aproximativ 360 de milioane de euro, bani care provin din fonduri europene, relateaza telegrafonline.ro.

Motivul pentru care fermierii au intrat in greva foamei este ca Ministerul Agriculturii nu si-a onorat promisiunea de a plati pana la data de 15 august subventiile pentru animale in valoare de aproximativ 360 de milioane de euro din fonduri europene, scrie antena3.ro.

"Am inceput protestul pe 1 august si l-am intrerupt dupa trei zile pentru ca ni s-a promis ca vom primi pana pe data de 15 august 95% din bani. Acum suntem din nou in greva foamei. Este vorba despre subventii pentru crescatorii de animale in valoare de vreo 360 de milioane de euro, bani care vin, in marea lor majoritate, de la Bruxelles. Sunt sisteme de subventii europene create pe vremea cand era comisar domnul Dacian Ciolos. Acum a venit dansul aici, a preluat fraiele si uite ca nu merge treaba", a declarat fermierul Costel Caras, presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine din Romania.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.