Social 18 August 2016 10:15
Elena Udrea, Alina Bica, Gabriel Sandu, Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Viorel Hrebenciuc, Darius Valcov si Sebastian Ghita sunt cativa dintre cei care vor ajunge joi in fata magistratilor, informeaza digi24.ro.

In aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisa in judecata, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului omonim de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Dorin Cocos ajunge in fata instantei pentru dosarul Microsoft, in care a fost condamnat in prima instanta la doi ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si spalare de bani, instanta dispunand confiscarea a peste trei milioane de euro in cazul acestuia.

Tot in acest dosar a fost condamnat si Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a fost condamnat la doi ani de detentie pentru de luare de mita si spalare de bani, instanta dispunand in cazul sau confiscarea a peste doua milioane de euro.

Dosarul retrocedarilor de padure va fi, de asemenea, astazi pe masa judecatorilor. Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut deja faptele. In acest dosar al retrocedarii ilegale de paduri au fost trimisi in judecata fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte 13 persoane. Viorel Hrebenciuc, Adam, Sturdza si Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor.

Fostul ministru al FInantelor, Darius Valcov, arestat preventiv in 2 aprilie 2015, intr-un prim dosar deschis pe numele sau de DNA pentru trafic de influenta. In acest dosar, el a fost trimis in judecata, in 20 mai. Ulterior, alte doua dosare au fost deschise pe numele sau, pentru fapte similare.

Alina Bica
a fost arestata preventiv si in perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015. Bica este judecata in prezent in alte doua dosare de coruptie, in care a fost arestata timp de cinci luni.

Citeste si:
Urmărit în România, Sebastian Ghiță se relaxează pe plajă, în Grecia
Urmărit în România, Sebastian...

In dosarul "Bica 1", fosta sefa a DIICOT a fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instantei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2". Aceasta cauza a fost disjunsa din prima. In acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimisi in judecata in 25 februarie. Bica este acuzata ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, ca l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom si pe Adriean Videanu in dosarul Romgaz-Interagro.

Sebastian Ghita
este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis

Citeste si:
Alina Bica, condamnata definitiv la 4 ani inchisoare pentru...
Alina Bica, condamnata...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.