Social 17 August 2016 17:15
Ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a declarat, miercuri, la Cluj, ca proiectul privitor la introducerea stagiului de pregatire militara voluntara pentru liceenii si studentii din Cluj-Napoca, propus de catre comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, este o idee buna, adaugand ca spera ca ideea sa fie implementata la nivel national.

Ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a vorbit miercuri, la Cluj-Napoca, despre un proiect pilot care presupune crearea unui sistem prin care, pe baza de voluntariat, liceenii si studentii sa poata beneficia de un stagiu de pregatire militara.

”Chiar in drum spre Cluj am avut o discutie pe aceasta tema cu domnul general Ciuca despre aceasta idee pe care cu totii o gasim foarte buna. Este o formula de antrenare cu titlu voluntar a celor interesati de o perioada de instruire militara. Este un element de bun augur pentru constituirea rezervei voluntare si un element de interfatare cu societatea. Am dori sa facem asta in toata tara”, a declarat Mihnea Motoc.

Comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, generalul maior Ioan Manci, a declarat, marti, ca a fost constituit un grup de lucru care pregateste un proiect pilot de pregatire militara a liceenilor si studentilor, pe baza de voluntariat. Proiectul se adreseaza deopotriva baietilor si fetelor si ar presupune antrenarea acestora intr-o unitate militara, cu program de la ora 05.30 la ora 22.00. Tinerii isi vor insusi atat notiuni organizatorice cum ar fi curatenia in dormitoare sau cantine, a afirmat Manci, cat si notiuni de tehnica militara, informeaza News.ro.

Ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la inaugurarea primului muzeu in aer liber al diviziei cu tehnica militara, o actiune desfasurata in timpul unor manifestari dedicate implinirii a 100 de ani de la infiintarea Diviziei 4 Infanterie Gemina, in 1916, in timpul Primului Razboi Mondial, la ordinul Regelui Ferdinand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.