Social 11 August 2016 16:30
Temperaturile ridicate si expunerea indelungata la soare pot avea efecte nedorite pentru piele si sanatate, pe termen lung. De la iritarea si deshidratarea pielii si pana la utilizarea unui make-up nepotrivit la plaja, iata care sunt cele mai comune greseli pe care femeile le fac in vacanta si cum pot fi acestea evitate folosind sfaturile oferite de SOLE Luxury Boutique, unul dintre cei mai mari retaileri de produse fashion si de infrumusetare.

Potrivit companiei, pe timp de vara, cea mai importanta grija a femeilor ar trebui sa o reprezinte protectia tenului si a corpului. Astfel, alegerea corecta a produselor de protectie solara atat pentru ten, corp, cat si pentru par, precum si a cosmeticelor si accesoriilor de plaja sunt principalele aspecte ce pot face diferenta dintre o vacanta reusita si un fiasco.

Protectie solara mai ales dupa plaja

Potrivit unui comunicat remis 9am, una dintre cele mai raspandite erori in randul femeilor este ignorarea ingrijirii pielii chiar si dupa expunerea la soare. Desigur, cremele sau lotiunile de plaja cu un SPF potrivit tipului de piele sunt un must-have in geanta de plaja, insa, la fel de importante sunt si produsele menite sa calmeze si sa racoreasca pielea dupa expunere, oferindu-i totodata o hidratare indelungata.

In acest sens, sunt recomandate texturile usoare, care se absorb usor in piele, si extracte fresh, precum menta sau aloe vera.

De asemenea, un alt aspect des omis in aceasta perioada este ingrijirea corecta a parului. Cu produse adecvate se poate intari si proteja firul de par si chiar preveni decolorarea acestuia in urma expunerii la soare.

„In aceasta perioada, tratamentele speciale pe baza de ingrediente naturale, precum uleiul de argan, se bucura de cele mai multe aprecieri, gama
Moroccan Oil fiind recunoscuta pentru integrarea acestui ingredient in numeroase masti, creme hidrantante si uleiuri pentru par”, a mentionat Angela Tiboc, Director al Diviziei de Fashion&Lifestyle a SOLE.

Lasa bijuteriile preferate acasa

Ochelarii de soare, palaria si, bineinteles, geanta de plaja sunt singurele accesorii de care este nevoie pe malul marii ori la piscina. Pe langa faptul ca bijuteriile vor impiedica un bronz uniform, soarele, apa sarata si nisipul pot avea un efect daunator asupra acestora.

Citeste si:
Plaja din Eforie Sud și porțiunea Olimp-Mangalia vor fi extinse
Plaja din Eforie Sud și...

Astfel, in ceea ce priveste accesoriile, prima recomandare a specialistilor SOLE este o geanta tote de plaja din panza. Suficient de incapatoare pentru a cuprinde atat produsele de protectie solara, cat si celelalte articole care ar putea asigura o zi confortabila la mare, geanta SOLE este primul produs propriu al companiei, disponibil in editie limitata, doar pana la finalul sezonului.

Pentru o nota de efect insa, specialistii SOLE recomanda inlocuirea bijuteriilor cu tatuaje temporare. Elegante, usor de utilizat si de indepartat, acestea sunt rezistente la apa si pot atrage atentia intr-un mod deosebit, fiind potrivite la o petrecere de seara.

Machiajul strident nu-si are locul la plaja

Printre alte produse ce nu ar trebui sa se regaseasca in geanta de plaja a unei femei se numara si fardul de pleoape, tusul de ochi sau rujurile inchise la culoare. Pentru zilele petrecute la mare ori la piscina, se poate opta doar pentru un look natural, care sa permita tenului sa respire.

Citeste si:
Cele 5 trenduri majore în materie de beauty pentru 2023
Cele 5 trenduri majore în...

„Cel mai important produs cosmetic recomandat in perioada de vara este, cu siguranta, un primer iluminator care sa stimuleze stralucirea naturala a pielii. De altfel, daca se simte nevoia de a adauga mici detalii, acestea ar trebui sa fie produse de baza precum un rimel rezistent la apa si un gloss hidratant”, a incheiat Angela Tiboc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.