Social 10 August 2016 15:00
Nascuti intr-o lume interconectata si cu acces imediat la orice informatie, Millennials-ii isi fac bine temele inainte de a lua orice decizie de cumparare, arata studiul calitativ realizat de EXACT Cercetare si Consultanta la sfarsitul anului 2015. Ei sunt <passionate online researchers>, in cautare de informatii de orice fel.

Generatia Y – „passionate online researchers”

Conform studiului derulat, membrii Generatiei Y apeleaza la internet in primul rand pentru a tine pasul cu lumea si stirile si pentru a obtine informatii referitoare la hobby-urile ori temele lor de interes. In al doilea rand, ei folosesc internetul pentru a gasi informatii referitoare la produsele care ii intereseaza (de la dispozitive si pana la masini etc.) si activitati legate de petrecerea timpului liber: evenimente, filme, restaurante etc. Pentru aceasta generatie, internetul este de asemenea popular pentru informatii de sanatate, site-uri cu locuri de munca si tot ceea ce tine de calatorii (pareri, sfaturi, rezervari online).

Facebook – reteaua sociala preferata de Generatia Y

“Crescand cu smartphone-uri, tablete si Wi-Fi si fiind tot timpul in legatura cu oamenii si problemele care ii intereseaza, acesti adulti sunt extrem de activi, influenti, multi-channel si cross-platforms sharers. Ei au cea mai mare penetrare cand privim spre social networking, cele mai mari rate de utilizare fiind inregistrate in cazul Facebook. Aceasta platforma este preferata pentru informatii referitoare la prieteni, pentru a gasi lucruri care sa-i distreze (cum ar fi texte amuzante, articole sau video-uri) si pentru stiri”, afirma Lacramioara Loghin, coordonatorul studiului.

Potrivit unui comunicat remis 9am, generatia Y s-a nascut intr-o lume a dezvoltarii tehnologice si a crescut inconjurata de o multitudine de dispozitive si gadget-uri. Membrii ei prefera sa comunice prin retele sociale, mesaje text si e-mail, dar si prin canalele traditionale de comunicare. Acesti adulti s-au maturizat comunicand electronic, de aceea le place si se asteapta sa beneficieze de mobilitate in comunicare. Dorinta lor este de a obtine ceea ce au nevoie, independent de zona geografica in care se afla.

Tehnologiile interactive (de la smartphone-uri, la site-uri si aplicatii mobile) trebuie sa le asigure reprezentantilor acestei generatii experiente unice, eficiente, care sa nu necesite insa efort din partea utilizatorului si nici implicarea unei terte parti. Studiile arata ca, contrar perceptiei conform careia membrii Generatiei Y pot face orice sa functioneze, ei nu vor aloca timp accesarii unui site sau aplicatie ce nu functioneaza perfect, chiar daca informatia le este de interes.

Citeste si:
Beneficiile serviciilor de internet fix pentru afaceri
Beneficiile serviciilor de...

In plus, cercetarile derulate arata ca „Mobile” este platforma aleasa de Generatia Y: 50 % din e-commerce devine in 2015 m-commerce datorita smartphone-urilor si tabletelor.

Studiul calitativ a fost realizat de Exact Cercetare si Consultanta prin intermediul a 12 Focus Grupuri, la care au participat adulti cu varsta cuprinsa intre 25-35 de ani. Focus Grupurile au avut loc in Bucuresti, in intervalul 16-27 noiembrie 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.