Social 10 August 2016 10:45
O tanara din Gorj care a avut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an a fost admisa la City University of London si pleaca, saptamana viitoare, in Anglia, cu toate ca a primit o scrisoare din partea Presedintiei in care a fost sfatuita sa dea Romaniei "prima sansa" in parcursul sau profesional.

Delia Ionete, o absolventa a Colegiului National "George Cosbuc" din Motru care a obtinut 10 pe linie la bacalaureat, va pleca din Romania saptamana viitoare.

Aceasta a fost admisa la City University of London, unde va participa la cursul Mathematics with Economics and Finance si prefera Anglia.

Ea a primit, marti, o scrisoare din partea Administratiei Prezidentiale, desi aceasta a fost redactata in luna iulie, transmite HotNews.

"Te felicit pentru rezultatul obtinut la examenul de Bacalaureat care ramane un examen al maturitatii. Am convingerea ca vei deveni un adevarat profesionist, indiferent de domeniul ales. Romania are nevoie de tineri ca tine, implicati si responsabili. Sper ca dupa finalizarea studiilor vei decide sa dai tarii noastre prima sansa in parcursul tau profesional, iar aceasta sa iti ofere, la randul ei, oportunitatile de implinire a potentialului chiar aici, la tine acasa", i-a transmis tinerei Klaus Iohannis.

Tanara avea deja planurile facute.

"Scrisoarea pe care am primit-o din partea presedintelui a insemnat foarte mult pentru mine, deoarece este prima data cand primesc felicitari de la o persoana atat de importanta si, de asemenea, este o apreciere extrem de binevenita dupa ce muncesti atat de mult. Am ales totusi sa plec din tara deoarece consider ca sistemul de invatamant britanic mi se potriveste mai bine si mai ales pentru faptul ca se pune accentul mai mult pe partea practica. Experienta de a studia in strainatate este unica si captivanta si iti ofera o gama larga de oportunitati. Nu stiu inca daca ma voi mai intoarce in Romania, mi-ar placea sa ma intorc, dar cred ca financiar as fi mai multumita in afara", a declarat Delia Ioneta pentru Mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.