Social 9 August 2016 15:30
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a detasat aproximativ 1.400 de politisti, jandarmi si pompieri care sa fie angrenati in misiunile de asigurare a ordinii publice si fluentei traficului la funeraliile Reginei Ana al carei trup va ajunge, marti, la Bucuresti.

Misiunile pe care le vor avea politistii, jandarmii, pompierii si politistii de frontiera legate de funeralii vor fi coordonate prin Centrul National de Conducere Integrata din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acestia vor avea ca obiectiv asigurarea deplasarii fara incidente a cortegiului funerar si a masurilor de siguranta la locul de desfasurare a activitatilor, inclusiv a asistentei medicale de urgenta pentru participanti, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, informeaza News.ro.

„In acest scop au fost mobilizati aproximativ 1.400 de politisti, jandarmi si pompieri care vor desfasura in intervalul 9-13 august a.c. misiuni specifice, fiind disponibile si resurse suplimentare, pregatite in eventualitatea aparitiei unor situatii deosebite. Politia de Frontiera a dispus masurile necesare pentru facilitarea tranzitului frontierei de stat a tuturor participantilor la funeralii, inclusiv a demnitarilor romani si straini si a reprezentantilor mass-media”, mai arata sursa citata.

La aeroportul Otopeni, Castelul Peles, Palatul Regal, la Curtea de Arges si in localitatile prin care va trece cortegiul au fost dispusi 960 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, pentru dirijarea circulatiei vor fi 430 de politisti rutieri in misiune. Acestia vor lua masuri pentru a asigura deplasarea in conditii de siguranta a cortegiului funerar, inclusiv prin insotirea cu echipaje pe tot traseul si prin impunerea, acolo unde este nevoie, de restrictii de circulatie, mai arata Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, cortegiul funerar va fi insotit de echipaje SMURD care vor acorda asistenta participantilor daca va fi necesar.

O aeronava Tarom va aduce, marti, in tara, sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana, urmand ca pe parcusul a patru zile sa aiba loc ceremonii la Castelul Peles, la Palatul Regal si la Curtea de Arges, unde regina va fi inmormantata. Regele Mihai nu va participa la aceste ceremonii, ca urmare a recomandarii medicilor. Vor fi insa prezente patru dintre cele cinci fiice ale cuplului regal, precum si nepotul Nicolae Medforth-Mills.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Miercuri seara, trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi adus la Palatul Regal, din Bucuresti si va fi depus in Sala Tronului. Va avea loc o ceremonie privata, urmand sa fie rostita si o rugaciune catolica sustinuta de IPS Ioan Robu, in prezenta reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Romane.

Incepand de joi, timp de doua zile, intre orele 8.00 si 22.00, accesul va fi liber pentru toti cei care doresc sa-i aduca reginei un ultim omagiu. Pentru cei care vor veni la Palatul Regal exista insa si conditii, legate de tinuta decenta, detinerea unui act de identitate, dar si de interdictia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase.

Sambata, la ora 10.55, sicriul cu corpul neinsufletit al Reginei Ana va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal, chiar in fata palatului, moment in care vor suna clopotele bisericilor ortodoxe din imprejurimi si de la Catedrala romano-catolica “Sfantul Iosif”.

Citeste si:
Mobilizări de proporții a MAI pentru Paștele 2023: pompieri,...
Mobilizări de proporții a MAI...

Accesul publicului in Piata Palatului este liber, in zonele special amenajate pentru participanti. La 11.30 cortegiul mortuar va pleca din Piata Palatului si va merge, cu viteza redusa, pe traseul Piata Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piata Romana – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf.

De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va continua traseul, cu viteza obisnuita, catre Curtea de Arges, in intervalul orar 12 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogosoaia, Buftea, Titu, Gaesti, Topoloveni, Pitesti, Curtea de Arges. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati.

Sambata, la ora 15.00, va avea loc slujba de inmormantare a Reginei Ana in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges. Slujba va fi oficiata de IPS Calinic al Argesului, in prezenta IPS Ioan Robu.

Citeste si:
Protest AUR în Piața Universității din Capitală. Românii...
Protest AUR în Piața...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.