Social 9 August 2016 12:15
Un parlamentar vrea sa oblige comerciantii si agricultorii sa doneze mancarea ramasa in loc sa o distruga.

Potrivit biroului de statistica al Uniunii Europene, Eurostat, in Romania se arunca la gunoi peste 2,2 milioane de tone de mancare anual.

”Este un fenomen ingrijorator aceasta risipa de alimente care ia amploare pe zi ce trece. Nu se poate ca milioane de tone de alimente sa fie aruncate la gunoi, iar mii de oameni sa moara de foame, pentru ca nu au bani cu ce sa isi cumpere mancare. Trebuie sa intervenim pentru a stopa aceasta risipa”
, a declarat Petru Movila, deputatul PMP care va initia o lege in acest sens, citat de libertatea.ro.

Astfel, alesii propun ca alimentele care nu se vand de la agricultori, industria alimentara si comercianti sa nu mai fie distruse, ci donate organizatiilor de caritate, care le vor distribui celor care au nevoie.

Potrivit proiectului, alimentele care mai au o saptamana pana la expirarea termenului de valabilitate vor fi scoase la vanzare cu 50% reducere. Pe masura scadenta pentru expirarea produsului se va apropia, pretul va fi redus cu pana la 80%, scrie antena3.ro.

Doar alimentele carora le-a expirat termenul de valabilitate se vor arunca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.