Social 9 August 2016 10:00
Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi adus in tara marti, urmand sa fie depus, in aceeasi zi, la Castelul Peles, potrivit Agerpres.

"In ziua de marti, 9 august, la ora 15,15, sicriul cu trupul neinsufletit al regretatei suverane va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu masina la Castelul Peles. Evenimentul se va desfasura in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta si a Familiei Regale, a reprezentantilor institutiilor statului si a membrilor Casei Majestatii Sale Regelui", anunta un comunicat de presa al Casei Regale. Regele Mihai nu va participa la funeraliile Reginei Ana, un colegiu alcatuit din cinci medici curanti ai acestuia, de diverse specialitati, facand "recomandari impotriva participarii Majestatii Sale la funeralii", dupa cum a anuntat luni Casa Regala citat de HotNews.

De marti, ora 17,00, pana miercuri, ora 18,30, sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi asezat in Holul de Onoare al Castelului Peles. Custodele Coroanei, principesa Margareta, si Familia Regala vor fi prezenti la Sinaia. Miercuri sunt asteptate la Castelul Peles oficialitatile pentru a transmite condoleante: reprezentantii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO si ai organizatiilor internationale, reprezentanti ai institutiilor statului, din partea Institutiei Prezidentiale, a Presedintiei Republicii Moldova, membri ai Guvernului Romaniei si Guvernului Republicii Moldova, membri ai parlamentelor celor doua tari.

Sunt asteptati de asemenea reprezentanti ai Academiei Romane si ai Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice si din partea altor culte. In seara de miercuri, sicriul va fi transportat de la Castelul Peles la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei.

Toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni, joi si vineri, de la ora 8,00 la ora 22,00, la Sala Tronului de la Palatul Regal.

Sambata, la ora 10,55, sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi pus pe un catafalc in Piata Palatului Regal. Acolo va avea loc o ceremonie religioasa. La ora 11,30, sicriul va fi asezat in masina mortuara. Apoi, cortegiul funerar va merge, cu viteza redusa, pe traseul Piata Palatului Regal - bulevardul Magheru - Piata Romana - Piata Victoriei - bulevardul Aviatorilor - Piata Charles de Gaulle - Arcul de Triumf.

Citeste si:
Unde va fi depus trupul neînsuflețit al lui Mitică Popescu: „Cu...
Unde va fi depus trupul...

De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va continua traseul catre Curtea de Arges. Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati. Slujba de inmormantare a Reginei Ana este programata pentru sambata, la ora 15,00, in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges. Ceremonia inmormantarii va fi privata, in prezenta Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine prezente.

Regina Ana a Romaniei a murit pe 1 august, la ora 13,45, la Spitalul din Morges, in Elvetia. Incepand din data de 2 august, carti de condoleante au fost deschise simultan la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta. Guvernul a declarat ziua de 13 august, cand va fi inmormantata Regina Ana, zi de doliu national pe teritoriul Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.