Social 8 August 2016 15:45
Ce ne face fericiti? Raspunsul la aceasta intrebare poate fi extrem de simplu.

In urma mai multor studii, psihologii au intocmit o lista de pasi simpli, dar care ne pot face mai fericiti, arata The Independent.

Ia o hartie si noteaza trei lucruri pentru care esti recunoscator. Acesta este un pas mic catre fericirea ta.

O mica excursie sau o noapte in care sa stai sa privesti cerul o sa te aduca cu un pas mai aproape de fericire.

O ceasca de cafea bauta dimineata nu numai ca te va ajuta sa te mobilizezi, ci iti va imbunatati si starea de spirit. Numeroase studii au aratat o legatura intre consumul de cofeina si scaderea riscului de depresie.

Invata sa profiti de momentele de liniste si pace si fa meditatie. Aceasta reduce depresia si anxietatea.

Cand stresul te copleseste, iesi in natura. O cercetare recenta a aratat ca elevii care au stat doua zile intr-o padure au avut un nivel mai scazut de cortizol - hormonul stresului - in comparatie cu cei care au stat acelasi numar de zile in oras.

Chiar si o simpla plimbare prin natura ajuta la indepartarea gandurilor negative. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii dupa ce 18 persoane au fost impartite in doua grupuri - unul care s-a plimbat prin natura si altul care s-a plimbat prin oras. Cei care au mers prin natura aveau mai putine ganduri negative dupa plimbare, comparabil cu cei care s-au plimbat prin oras si in privinta carora nu s-a inregistrat nicio schimbare.

O vizita la un muzeu sau participarea la un concert stimuleaza, de asemenea, starea de bine. In urma unui studiu realizat pe 50.000 de oameni s-a demonstrat ca activitatile culturale scad depresia si anxietatea, relateaza Ziare.com.

Terapia prin cumparaturi functioneaza si mai bine atunci cand cheltui bani pentru altcineva, nu pentru tine. Facand un gest caritabil o sa te simti mult mai bine decat daca ti-ai cumpara o pereche de pantofi sau un tricou.

Citeste si:
4 pași simpli pentru a avea un somn profund
4 pași simpli pentru a avea...

Chiar daca timpul nu permite multora sa faca voluntariat, astfel de actiuni stimuleaza sanatatea mintala, oferind o stare de satisfactie generala.

Fa-ti timp pentru prieteni. Incearca sa iti programezi timpul in asa fel incat sa poti sa te intalnesti cu oamenii dragi. Un studiu a aratat ca gradul de fericre creste cu 8% in compania prietenilor, fata de 1,4% in comparatia parintilor sau 0,7% in compania copiilor.

Incearca sa zambesti mai mult, dar sincer, nu fals. Daca va fi un zambet fals, o sa fii chiar mai nefericit.

Invata sa ierti. Este dreptul tau sa te superi cand ti se face ceva rau, dar important este sa nu pastrezi aceste sentimente pe timp lung, pentru ca o sa te consumi foarte mult.

Sexul este si el foarte important, dar atentie! Mai mult nu inseamna neaparat mai bine. Important este sa fie un act care te face fericit, nu pe care trebuie sa il faci din obligatie fata de partener.

Citeste si:
Pot fi mostenite de la parinti beneficiile cognitive ale...
Pot fi mostenite de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.