Social 2 August 2016 15:49
Inspectorii sanitari au sanctionat o asistenta de la Spitalul CF2 din Capitala cu 700 de lei, informeaza Ministerul Sanatatii, decizia avand legatura cu cazul pacientei careia i s-a efectuat o transfuzie de sange gresita.

"DSP Bucuresti sesizeaza Colegiul Medicilor pentru continuarea investigatiilor conform atributiilor legale ale acestuia, inclusiv pentru a raspunde la intrebarea daca vina pentru incidentul transfuzional este de atribuit si unui medic sau nu", se precizeaza intr-un comunicat al ministerului.

Urmatorul termen de verificare a spitalului este de 15 zile incepand cu ziua de vineri, 29 iulie, cand DSP va controla daca sunt indeplinite conditiile pentru autorizarea unitatii de transfuzii, arata sursa citata.

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a deschis, luni, un dosar penal in rem, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, cu privire la acest caz, precizeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.