Social 2 August 2016 15:30
Animalele sufera de pe urma caldurii chiar mai mult decat oamenii.

De exemplu, potrivit statisticilor de la spitalul de animale Tiggywinkles, din Marea Britanie, aricii au mari probleme in perioadele in care temperaturile sunt ridicate, scrie The Independent.

Astfel, canicula din ultimul timp a afectat populatiile de arici, una dintre cele mai raspandite si iubite specii de mamifere salbatice din Marea Britanie. Acestia se regasesc chiar si in gradini, noteaza descopera.ro. Din pacate, nevertebrate precum melcii si ramele, hrana obisnuita a aricilor, se gasesc tot mai greu din pricina faptului ca seceta a uscat solul.

In ceea ce priveste animalele de companie, pisicile si cainii sufera de caldura mai rau decat oamenii, obisnuind sa scoata limba si sa aiba o respiratie mai accelerata decat in mod obisnuit. Adesea, pot suferi de deshidratare sau hipertermie; de aceea se recomanda o vizita la medicul veterinar pentru a se depista anumite boli care ar putea fi agravate de caldura, de exemplu, boli respiratorii, scrie acasa.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.