Social 2 August 2016 09:00
Organizatorii Festivalului Untold dau asigurari ca toti participantii vor fi in siguranta fiind luate cele mai drastice masuri de securitate din Romania.

Cu trei zile inainte de prima zi a Untold Festival, care se desfasoara intre 4 si 8 august la Cluj, organizatorii, autoritatile si reprezentantii fortelor de ordine au dat detalii despre pregatirea evenimentului si provocarile cu care s-au confruntat, informeaza Vocea Transilvaniei.

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan, a vorbit deschis despre contextul „special” in care se desfasoara Untold, avand in vedere atacurile teroriste din ultimul an care au zguduit Europa.

„Este un moment special, stiti ce emotii exista legate de evenimentele care se intampla in Uniunea Europeana. Vrem sa dam un semnal, ca lucrurile sunt sub control. In acest moment nu exista niciun fel de informatie privind aceasta categorie (atac terorist – n.red.). S-a confirmat acest lucru, codul care exista este albastru, e afisat pe site-ul SRI-ului. In acest moment, sigur, nu putem spune „stati linistiti, Romania nu e o tinta si Clujul nu e o tinta, altii sunt o tinta”. Nu putem fi linistiti din acest punct de vedere, iar de aceea institutiile sunt pregatite inclusiv pentru situatii de acest fel”, a declarat acesta presei, in cadrul unei conferinte care a avut loc la Prefectura Cluj.

Colonelul Liviu Uzlau, seful directiei Ordine si siguranta Publica din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane a precizat ca s-a luat in considerare cel mai rau scenariu.

„Am luat in caulcul „worst case scenario” (cel mai rau scenariu cu putinta – n.red.) impreuna cu toate fortele, cei de la Politie, cei de la ISU, cu sprijinul autoritatilor centrale si locale. Oamenii sunt pregatiti de-a lungul anilor in mod special pentru acest tip de amenintari. Indiferent ce ar putea sa apara vom fi capabili sa gestionam”, a dat asigurari Uzlau.

ORGANIZATORII UNTOLD: „VA FI CEL MAI SIGUR LOC DIN ROMANIA”

Bogdan Buta, directorul general al Untold Festival, a dat asigurari ca, in ceea ce priveste siguranta participantilor, festivalul va fi unul dintre cele mai sigure din lume.

Citeste si:
Metodele eficiente de securitate la care să apelezi pentru casa ta
Metodele eficiente de...

„S-au luat masuri suplimentare pentru a asigura un eveniment cat mai reusit, fara incidente, de la fluidizarea traficului pana la masurile de siguranta si securitate. Eu am participat la foarte multe evenimente in toata lumea si pot sa spun sincer ca, odata ce implementam toate masurile agreate cu autoritatile, probabil vom avea unul dintre cele mai sigure locuri din Romania si poate chiar din lume in acea perioada”, a precizat Buta.

De altfel, masurile de securitate au fost suplimentate fata de prima editie, care a avut loc in 2015, dupa cum a recunoscut si primarul Emil Boc.

FORTE DE ORDINE MOBILIZATE DIN JUDETELE TRANSILVANIEI

Inspectorul sef al Inspectoratului de Politie Judetean Cluj, chestorul Tudor Grindean, a precizat ca la Untold vor fi prezenti oameni ai legii si din alte judete ale Transilvaniei.

„Inspectoratul de Politie Judetean Cluj va fi sprijinit, pe durata festivalului, de Inspectoratul General al Politiei Romane si de IPJ-urile din Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Mures si Salaj. Astfel, 400 de politisti din cadrul structurilor, inclusiv de la Actiuni Speciale, Arme, Explozivi si Substante Periculoase si BCCO vor desfasura activitati specifice. Pe toata durata desfasurarii festivalului vom suplimenta, vom dubla chiar efectivele, in sensul mentinerii ordinii si sigurantei publice pe raza municipiului Cluj-Napoca. In acest context peste 200 de politisti vor actiona pentru asigurarea unui ritm normal de viata”, a dat asigurari Grindean.

Citeste si:
Emil Boc, despre alegeri: „Românii sper să nu cadă în capcana PSD”
Emil Boc, despre alegeri:...

De altfel, primarul Emil Boc a anuntat ca si politistii locali vor fi la datorie si niciunul nu a intrat in concediu in aceasta perioada, 125 de politisti fiind pe strazile orasului in timpul Untold.

Untold Festival are loc intre 4 si 8 august la Cluj, iar printre artistii care vor urca pe scene se numara Afrojack, Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix si Tiesto, conform clujcapitala.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.