Social 1 August 2016 17:30
Presedintele Klaus Iohannis a primit cu profunda durere si tristete vestea mortii Reginei Ana a Romaniei, care a fost expresia celor mai distinse valori de decenta, devotament si dragoste fata de tara al carei nume l-a purtat.

”Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei va ramane pentru totdeauna in memoria si in sufletele noastre drept unul dintre cele mai importante simboluri de intelepciune, demnitate si un reper deosebit de conduita morala. De-a lungul onorabilei sale vieti, Ana a Romaniei a fost expresia celor mai distinse valori de decenta, devotament si dragoste fata de Tara al carei nume l-a purtat”, afirma presedintele Iohannis, citat intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale.

Seful statului arata ca ”Regina Ana a fost alaturi de Majestatea Sa Regele pe toata perioada amarului exil si a militat alaturi de Mihai I pentru propasirea Romaniei”. Iohannis mentioneaza ca turneele si misiunile diplomatice pentru aderarea Romaniei la NATO si la Uniunea Europeana stau marturie in acest sens, potrivit NEWS.ro.

”Doresc sa transmit, in aceste clipe dificile, compasiunea si solidaritatea mea Majestatii Sale Regelui Mihai si intregii Familii Regale”, incheie presedintele Iohannis.

Klaus Iohannis i-a transmis luni Majestatii Sale Regelui Mihai o scrisoare de condoleante.

Regina Ana, in varsta de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, in Elvetia.

Corpul neinsufletit va fi depus la Peles si apoi regina va fi inmormantata in Catedrala Arhiepiscopala de la Curtea de Arges.

Programul oficial al funeraliilor va fi facut public marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.