Social 31 Iulie 2016 14:40
Consiliul General al Municipiului Bucuresti ii inlocuieste, luni, pe cei cinci membri ai Consiliului de Administratie al RADET care au demisionat din functii, dupa ce au reclamat o comunicare deficitata cu CGMB si Primaria Capitalei, primarul Gabriela Firea spunand insa ca demisia in bloc a acestora a fost un gest politic, motivat de faptul ca oricum ar fi fost demisi de noul Consiliu General, dar si de auditul care se va face la regie.

Primul punct pe ordinea de zi a sedinte de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti este proiectul de hotarare privind desemnarea a cinci administrator provizorii in Consiliul de Administratie al RADET Bucuresti, pana la finalizarea procedurilor de selectie a administratorilor.

Desemnarea unor administratori provizorii in CA al RADET vine dupa patru zile de la anuntul demisiei celor cinci membri ai Consiliului de Administratie, respectiv presedintele Gabriel Dumitrascu, Alin Chitu, Antonel Tanase, Marian Agiu si Andreea Mihaela Miu. Acestia au aratat ca renunta la contractul de mandate “din motive personale”, scrie News.ro.

Demisia in bloc a membrilor Consiliului de Administratie al RADET a fost anuntata joi, intr-o conferinta de presa, de Gabriel Dumitrascu, care a invocat o comunicare deficitara cu CGMB si Primaria Capitalei si a afirmat ca demisiile lor trebuie luate ca „un semnal de cod rosu”.

Tot atunci, directorul RADET, Valentin Vitalariu, a spus ca si-a prezentat intentia de a nu mai ramane la conducerea regiei dupa 1 septembrie. "Intentia este acelasi lucru cu demisia. Am contract de mandat si am posibilitatea sa imi dau demisia”, a declarat Vitalariu.

Gabriel Dumitrascu a adaugat ca celor din Consiliul de Administratie al RADET le-a cerut sa isi dea demisia viceprimarul Aurelian Badulescu, in perioada cat primarul general Gabriela Firea a fost in concediu.

Desi Dumitrascu a prezentat, in conferinta de presa, si dovada ca viceprimarul le-a cerut demisia, Aurelian Badulescu a negat, aratand ca acestia au ales sa plece ca urmare a incapacitatii de a gestiona situatia actuala a RADET. Badulescu a precizat ca nu este niciun “buton rosu” la RADET si daca au plecat membrii Consiliului de Administratie, nu inseamna ca “a plecat Sfanta Treime de pe Pamant”.

Citeste si:
PMB are datorii de 837 milioane de lei către ELCEN şi RADET
Descoperirile lui Cîțu după...

Dumitrascu a sustinut ca ELCEN vrea sa puna mana si pe RADET, iar “jocurile” se fac in afara regiei, aratand ca interesul ar fi al directorului ELCEN, Marcel Nicolaescu. El a precizat ca nici pana in prezent bugetul RADET nu este aprobat si nu exista puncte de vedere de la departamentele executive din Primaria Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a calificat demisia in bloc a Consiliului de Administratie al RADET drept “un gest politic”, motivat de faptul ca oricum ar fi fost demisi de noul Consiliu General, dar si de auditul care se va face la regie, pentru a se vedea cum s-au cheltuit banii, ea urandu-le demisionarilor: “Sanatate si virtute!”.

Edilul a dat asigurari, la fel ca si viceprimarul Capitalei, ca nu va fi nicio problema la iarna pentru bucuresteni sa aiba caldura.

Citeste si:
Cioloș: Avem o problemă de demotivare a membrilor; va trebui să...
Cioloș: Avem o problemă de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.