Social 31 Iulie 2016 11:50
Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de canicula pentru Bucuresti si sapte judete din sudul tarii, unde luni temperaturile vor ajunge pana la 39 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Muntenia, Dobrogea si Oltenia sunt, duminica, sub avertizare cod galben, iar de luni, valul de caldura se va extinde si va cuprinde si estul tarii, in aceste zone temperaturile ajungand la 36 de grade. Din noaptea de luni spre marti, in aproape toata tara vor fi ploi si vijelii, iar in unele zone va cadea grindina.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, duminica vor fi sub avertizare cod galben de canicula Bucurestiul si 15 judete din sudul tarii - Ilfov, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Olt, Arges, Dolj si Mehedinti.

In aceste judete din Muntenia, Dobrogea si Oltenia, temperaturile vor ajunge la 35-36 de grade, duminica dupa-amiaza disconfortul termic va fi mai accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati.

Luni, valul de caldura se va intensifica si se va extinde, cuprinzand sudul si estul tarii.

Bucurestiul si judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Ilfov vor fi sub avertizare cod portocaliu. In aceste zone vor fi temperaturi de 37-38 de grade si izolat pot ajunge la 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Neamt, Iasi si Botosani vor fi luni sub avertizare cod galben de canicula, scrie News.ro.

In cele 17 judete vor fi temperaturi de 35-36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Incepand de luni seara, instabilitatea atmosferica se va accentua, la inceput in vestul tarii si in zona montana, iar marti in majoritatea regiunilor. Vor fi ploi, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie, iar pe arii restranse se vor cumula cantitati de apa insemnate si va cadea grindina.

Marti dupa-amiaza, in sud-estul tarii vremea caniculara se va mentine, iar in estul Munteniei, sudul Moldovei si partea continentala a Dobrogei se vor mai atinge maxime termice de 35-36 de grade.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.