Social 28 Iulie 2016 12:30
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de canicula si disconfort termic in intervalul 28-31 iulie. Care sunt zonele vizate.
"In intervalul mentionat, in regiunile extracarpatice, valul de caldura se va extinde si se va intensifica. In zonele de campie si podis din Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea, vremea va fi caniculara, in orele amiezilor se vor inregistra local temperaturi maxime de 36...37 de grade, iar in cursul noptilor minimele termice se vor situa in jurul a 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi pragul critic de 80 de unitati in Campia Romana, dar pe arii restranse si in restul teritoriului", se arata pe site-ul ANM.

"Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata. Local vor fi averse, izolat torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, posibil, grindina, in zilele de joi si vineri (28 si 29 iulie) mai ales in regiunile vestice, nordice si centrale, iar sambata si duminica (30 si 31 iulie) indeosebi in est, centru si zona de munte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.