Social 27 Iulie 2016 17:15
Onorariul de avocat de 6.000 lei pentru procedura executarii silite este nejustificat de mare fata de activitatea avocatului in cadrul procedurii de executare silita.

Formularea unei cereri de executare silita si obtinerea unei copii legalizate a titlului executoriu nu reprezinta activitati complexe care sa presupuna un onorariu asa de mare. Executarea silita in cazul unui debitor solvabil nu presupune probleme care sa impuna o consiliere complexa din partea avocatului.

In aceste conditii si potrivit art. 669 alin.4 Cod procedura civila se constata ca se impune reducerea onorariului aparatorului cuprins in cheltuielile de executare la o suma proportionala cu activitatea desfasurata.

Stabileste onorariul de avocat pentru executarea silita la suma de 500 lei in loc de 6000 lei. (Tribunalul Vrancea, Decizia civila nr. 537/7 iulie 2016)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.