Social 27 Iulie 2016 18:00
Iata modul care ti-ai putea imbunatati vederea, potrivit unui studiu publicat in revista de oftalmologie din Marea Britanie.

Oamenii de stiinta au constat ca persoanele in varsta care, de-a lungul vietii au consumat fructe si legume bogate in vitamina C, au avut cu 33% sanse mai mici de a dezvolta cataracta, scrie csid.ro.

Asadar, pentru imbunatatirea vederii si pentru a preveni aparitia cataractei, boala care consta in opacifierea cristalinului si care poate duce la orbire totala sau partiala, se recomanda o dieta bogata in alimente ce contin vitamina C. Printre acestea se numara: ardei (atat iuti, at si grasi), citrice (lamai, portocale, grapefruit), patrunje, cimbru, conopida, broccoli, capsuni, sparanghel, morcovi, coacaze negre, fructe de guava, prune, caise, piersici, ananas, fructul pasiunii, mango, zmeura, kiwi, struguri, scrie sfatulmedicului.ro.

Studiul a durat 10 ani si a analizat progresia cataractei verificand ochii a 324 de perechi de gemeni de sex feminin, avand in jur de 60 de ani, scrie descopera.ro.

"Nu am gasit un risc redus la persoanele care au luat suplimente de vitamine, deci se pare ca o dieta sanatoasa este mai buna decat suplimentele", au declarat cercetatorii, adaugand ca studiul a fost observational si nu s-a dovedit o corelatie cauza si efect.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.