Social 26 Iulie 2016 13:15
Temperatura medie a aerului se va situa in luna august peste normalul perioadei in sud-estul tarii si local in sud, est si in vestul extrem, iar in restul teritoriului vor fi valori termice apropiate de media climatologica, reiese din prognoza de specialitate valabila pentru intervalul august - octombrie 2016, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Potrivit masuratorilor de specialitate, media multianuala lunara pentru luna august este de 19,7 grade Celsius, luandu-se in considerare parametrii monitorizati in intervalul 1981 — 2010. In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori de temperatura intre 15 si 23 de grade Celsius in Moldova, intre 18 si 23 de grade Celsius in Muntenia, intre 19 si 23 de grade Celsius in Banat, iar temperaturi ceva mai scazute, intre 16 si 20 de grade Celsius, se vor semnala doar in zona Transilvaniei.

In luna august, cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in cea mai mare parte a teritoriului. Media multianuala a precipitatiilor este de 64,7 litri/metrul patrat pentru aceasta luna. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Muntenia (pana la 95 l/mp), Transilvania (pana la 90 l/mp), dar si in Oltenia si Maramures, pana la 88 l/mp, respectiv 81 litri/mp, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.