Social 22 Iulie 2016 17:30
Intre evenimentele care au loc in Capitala, weekendul acesta, se numara concerte la Romexpo in cadrul evenimentului CreativeFest, tururi ghidate prin cartiere, dar si premiere cinematografice mult asteptate.

Patrice, Redman, Dub Fx, Dilated Peoples si Coely sunt artistii internationali care vor concerta, vineri, sambata si duminica, la cea de-a treia editie a festivalului de cultura si arta urbana CreativeFest, care va avea loc la Romexpo. Pe langa concerte, aici vor avea loc momente de street dance, demonstratii de graffiti, space painting, 3D urban art, acrobatii cu skateboard si biciclete.

Pe scena Creative Fest vor mai urca Gojira & Planet H, OCS, Suie Paparude, Culese din Cartier (Argatu, Fratii Grime, Fantome si Cred Ca Sunt Extraterestru), CTC (Vlad Dobrescu, Deliric si DOC), Coma, Tony Baboon, Robin and the Backstabbers, Basska, Alan & Kepa, Raku si Dj K-lu & DJ Sauce. Accesul la toate evenimentele cuprinse in festival este liber.

Amatorii de istorie urbana au ocazia sa afle cum arata cartierul Pantelimon la inceputurile sale, care este istoria unor locuri cheie ale acestuia, legende ale zonei, ”celebritati locale”, care este renumele lui si prin ce transformari a trecut pentru a ajunge la ceea ce este astazi.

Legende urbane si istoria unor locuri cheie din cartierul Pantelimon pot fi descoperite in doua tururi gratuite, care vor avea loc, sub numele ”Dupa blocurile gri”, sambata si duminica, de la ora 17.00, pornind de la statia de metrou Costin Georgian.

Aceste plimbari prin cartierul Pantelimon fac parte din programul de tururi pietonale gratuite oferite localnicilor de Asociatia Cultour.

Un alt tur ghidat, gratuit, va fi organizat si pe Calea Victoriei. Pentru cei carora le place sa exploreze Bucurestiul si sa-l fotografieze, sambata, de la ora 14.00, turul va incepe la biserica Kretzulescu din Piata Revolutiei. Traseul va continua la Muzeul de Arta (fostul Palat Regal) pentru a descoperi Bucurestiul italian din expozitia ”Ciao, Bucarest”.

Deschisa de pe 2 iunie pana pe 15 august, la Muzeul National de Arta al Romaniei (salile Kretzulescu), de Ambasada Italiei la Bucuresti, expozitia ”Ciao Bucarest - Influente urbane italiene in Bucuresti” include galerii foto stil Instagram, o macheta 3D a Bucurestiului si proiectii. Intrarea este libera, scrie NEWS.ro.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Intre premierele weekendului se numara lungmetrajul ”Francofonia”. Cel mai recent film al regizorului rus Aleksandr Sokurov, recompensat cu premiul Fedora pentru cel mai bun film european la Festivalul de Film de la Venetia, va avea vineri premiera pe ecranele din Romania. Filmul ”Francofonia”, proiectat la Toronto, San Sebastian, Londra, Salonic sau Göteborg, exploreaza un episod controversat din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial: soarta operelor de arta din Muzeul Luvru, in timpul ocupatiei naziste.

Un alt film, care poate fi vazut de vineri pe ecranele din Romania este si ”Jason Bourne”, in regia lui Paul Greengrass. Alaturi de Matt Damon, in rol principal, publicul se va intalni cu Alicia Vikander si Tommy Lee Jones.

”Star Trek. Dincolo de infinit!/ Star Trek Beyond” este o alta premiera asteptata in cinematografele romanesti. De data aceasta, echipajul navei Enterprise are de infruntat inamici noi in vastul spatiu cosmic inca neexplorat. In aceasta noua aventura echipajul va ajunge acolo unde nu a mai ajuns nimeni, in cautarea lumilor noi si a noilor civilizatii, potrivit cinemagia.ro. Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg, Karl Urban, Zoe Saldana, John Cho si Anton Yelchin isi reiau rolurile din primele doua filme.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.