Social 18 Iulie 2016 14:36
Romania va participa la o noua zi de curatenie nationala in cadrul campaniei "Let's Do It Romania!" in data de 24 septembrie, a anuntat, luni, Andrei Cosuleanu, director executiv al initiativei, intr-o conferinta de presa.

"In 24 septembrie va fi Ziua Nationala de Curatenie, iar miscare va ajunge si in Republica Moldova. Este un lucru pe care l-am facut inca din 2011, cand miscarea a ajuns si in Republica Moldova. Noutatea din acest an este ca "Let's Do It Romania!" se intampla pentru prima data cu mai multe ministere, iar Ministerul Mediului este ministerul-cheie. Am gasit o deschidere pentru solutia de rezolvare a problematicii deseurilor in Romania. Impreuna, trebuie sa ne asumam rolul referitor la deseuri. Cred ca a venit momentul sa nu mai consideram deseul numai pe post de gunoi, ci pe post de resursa si pot crea locuri de munca, dezvoltare economica locala etc. Avem sprijinul Ministerului Educatiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justitiei si Ministerul Transporturilor. Romania are nevoie de o astfel de campanie", a afirmat Cosuleanu.

Potrivit reprezentantului "Let's Do It Romania!", tot in luna septembrie va fi demarata prima campanie nationala de colectare a hainelor, rechizitelor, "orice nefolositor pentru oameni, dar pe care nu le vom arunca la gunoi".

"Aceasta campanie se adreseaza celor care vor sa doneze resursele pe care nu le mai folosesc altor oameni care au nevoie de ele", a spus Cosuleanu.

Referitor la editia din acest an a "Let's Do It Romania!", pe 18 august vor fi definitivate echipele de curatenie, iar inscrierile celor care doresc ca participe incep la 1 august. Ulterior, pe data de 5 septembrie, se va startul de locare pentru fiecare echipa.

"Let's Do It, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Initiativa "Let's Do It, Romania!" este parte din comunitatea internationala "Let's Do It, World!".

Citeste si:
Alexandru Arșinel și-a pregătit locul de veci acum 7 ani. Unde va...
Alexandru Arșinel și-a...

Conform datelor oficiale, in cei sapte ani de existenta, numarul voluntarilor participanti a ajuns la 1,2 milioane, in timp ce 3.300 de persoane au descarcat aplicatia dedicata "Lets Do It, Romania!". In acelasi timp, 51% din totalul sesizarilor din teren au fost rezolvate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.