Social 18 Iulie 2016 12:15
Mai multe apeluri au fost date, in noaptea de duminica spre luni, la numarul de urgente 112 de soferi care au anuntat ca un autocar se deplaseaza haotic pe autostrada A2, pe sensul de mers dintre Constanta si Bucuresti, politistii oprindu-l pe soferul profesionist care avea o alcoolemie de doua ori mai mare decat pragul de la care se deschide dosar penal. Soferul avea un tricou cu mesaje educative pentru soferi.

Autocarul face curse regulate Braila-Bucuresti-Constanta si apartie unei divizii a companiei Atlassib. Duminica spre luni, in jurul orei 0.40 mai multi soferi au sunat la 112 anuntand ca autocarul se deplaseaza haotic de pe o banda pe alta si ii pune in pericol pe ceilalti participanti la trafic.

Un echipaj de politie l-a reperat pe soferul autocarului la kilometrul 144 al autostrazii si l-a oprit inainte sa produca o tragedie. Politistii l-au pus sa sufle in etilotest, iar alcoolemia din aerul expirat era de 1,01 miligrame de alcool pur per litru. Este o concentratie mai mult decat dublul pragului de la care fapta constituie infractiune, potrivit NEWS.ro.

Soferul se numeste Ion Coza, are 61 de ani si este din Bucuresti. El purta un tricou inscriptionat cu mesajul „Respectam Viata! Condu prudent! Cei dragi te asteapta acasa!”, denumirea unei campanii de sprijinire a serviciilor medicale de urgenta care intervin in caz de accidente si de sprijinire a educatiei rutiere.

„Pe numele soferului s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange. De asemenea, operatorul de transport public a fost sanctionat, conform OUG 37/2007, cu amenda in valoare de 12.000 de lei”, arata Politia Romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.