Social 18 Iulie 2016 12:45
Potrivit unui studiu recent, sustinut de Departamentul Apararii Militare SUA, Programul Operational de Cercetare in Medicina, cofeina nu mai ajuta la imbunatatirea vigilentei sau performantelor, in cazul in care dormim doar cinci ore pe noapte.

In cadrul studiului au participat 48 de persoane sanatoase, analizandu-se pe parcursul a cinci zile un somn de cate cinci ore pe noapte. Participantilor le-au fost administrate fie 200 mg de cafeina fie un placebo, de doua ori pe zi, relateaza csid.ro.

Astfel, in urma unei analize minutioase, cercetatorii au constat ca produsele pe baza de cofeina pot imbunatati vigilenta psihomotorie doar in primele doua zile, dar nu si in cea de-a treia, scrie descopera.ro.

"Aceste rezultate sunt importante, deoarece cafeina este un stimulent utilizat pe scara larga pentru a contracara declinul performantei in urma perioadelor de somn limitat. Datele din acest studiu sugereaza ca aceeasi doza zilnica eficienta de cafeina nu este suficienta pentru a preveni declinul de performanta pentru mai multe zile de somn restrictionat", a declarat autorul principal al studiului doctorul Tracy Jill Doty, cercetator la Institutul de Cercetare "Walter Reed Army".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.