Social 15 Iulie 2016 11:15
Seful sectiei ATI de la Spitalul de Arsi, dr, Adrian Stanculea, si asistenta sefa a aceleaisi sectii sunt audiati, vineri, la Politia Capitalei, in legatura cu cele doua morti suspecte inregistrate in ultima perioada, respectiv pacientul cu viermi in rani si femeia careia i s-a facut o transfuzie gresita.

La Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei au loc, vineri, audieri in cazul celor doua morti suspecte de la Spitalul de Arsi. La aceasta ora sunt audiati seful sectiei ATI, dr. Adrian Stanculea si asistenta sefa a aceleiasi sectii.

Medicul Adrian Stanculea, care este si purtator de cuvant al Spitalului de Arsi, a spus, cand a sosit la audieri, ca nu da declaratii presei. "Nu fac declaratii. Aveti dreptul sa fabulati", a spus Stanculea.

Potrivit unor surse judiciare, urmeaza ca vineri sa soseasca la Politia Capitalei un raport al Directiei de Sanatate Publica Bucuresti pe tema igienei din Spitalul de Arsi, care va fi depus la dosarul celor doua morti suspecte, informeaza NEWS.ro.

Inspectia Sanitara a dispus, joi, suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, pana la remedierea deficientelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei.

"In urma controlului efecutat astazi (joi, n.r.), Inspectia Sanitara a decis interzicerea serviciilor de asistenta medicala care implica utilizarea sectiei ATI la Spitalul de Arsi. In acest moment sunt doi pacienti pe sectia ATI. Dupa transferarea acestora, activitatea sectiei se suspenda complet pana la remedierea deficientelor. Intre timp, spitalul nu poate primi noi cazuri care ar necesita activitatea sectiei ATI", a anuntat, joi seara, Ministerul Sanatatii.

Conform sursei citate, masurile pe care trebuie sa le ia spitalul sunt: igienizarea totala a sectiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie si remedierea instalatiei de climatizare.

De asemenea, in urma controlului inspectorii au dispus amenzi de 6.000 de lei.

Gazeta Sporturilor a difuzat, joi, o inregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala cu un pacient care avea viermi intr-o plaga din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spune ca in spital mai este un caz similar, in conditiile in care sectia este invadata de muste. Imaginile au fost realizate in urma cu doua zile, in sectia Anestezie-Terapie Intensiva a spitalului.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Purtatorul de cuvant al spitalului, Adrian Stanculea, a anuntat, joi dimineata, ca pacientul, in varsta de 77 de ani, a decedat, "insa nu din cauza larvelor".

Tot la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, o femeie de 68 de ani a murit dupa ce i-a fost facuta o transfuzie cu o grupa gresita de sange.

In ambele cazuri, Politia Capitalei face cercetari, iar joi o echipa de politisti de la Serviciul Omoruri a ridicat documente de la spital.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, ca prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arsi din Capitala, unde situatia este grava, el spunand ca a luat in calcul de mai multe ori inchiderea acestei unitati.

Ministrul a afirmat ca la acesta unitate sunt probleme grave de management si de personal insuficient si este inadmisibil ca dupa sase luni de la Colectiv sa nu fi invatat nimic.

Citeste si:
Controlul dăunătorilor în sere
Controlul dăunătorilor în...

Voiculescu a declarat, joi seara, la Digi 24, ca spera ca medicul care a filmat rana cu larve, dupa ce a lasat camera, a ajutat pacientul.

Vlad Voiculescu a mai spus ca, daca in acest moment se intampla in Romania un accident cu victime cu arsuri, pacientii trebuie trimisi in strainatate, pentru ca nu exista posibilitatea de a fi ingrijiti in tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsuri din Capitala situatia este grava, iar la Sectia de arsi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.