Social 13 Iulie 2016 14:15
Colegiul Medicilor din Bucuresti ancheteaza cazul unei femei in varsta de peste 60 de ani care a murit, in urma cu o luna, dupa o transfuzie gresita de sange la Spitalul de Arsi din Capitala, unde a fost adusa in soc hemoragic, cu muscaturi de caine si cu oase rupte.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti, dr. Adrian Stanculea, a declarat, pentru News.ro, ca femeia a fost adusa in noaptea de 13 spre 14 iunie, „in soc hemoragic, cu muscaturi de caine, oase rupte si o mana atarnand, iar in camera de garda i s-a spus ca are grupa de sange A, dar la perfuzie i-a fost pus sange din grupa B".

Stanculea a precizat ca femeia a decedat dupa o saptamana de la internare, pe 20 iunie, iar cazul a fost raportat de reprezentantii Spitalului de Arsi la Ministerul Sanatatii, fiind anuntata astfel o greseala transfuzionala.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi a mai spus medicul si asistentele care i-au acordat ingrijiri femeii in noaptea de 13 spre 14 iunie au constatat imediat ca s-a facut o transfuzie gresita de sange, iar aceasta a fost trecuta imediat pe dializa si tratament.

Adrian Stanculea a tinut sa precizeze ca nu crede ca transfuzia gresita de sange a fost cauza decesului femeii, ci starea grava in care a fost internata.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Gheorghe Borcean, a declarat ca CMR fost instiintat de Directia de Sanatate Publica a Muncipiului Bucuersti despre aceasta situatie. „Cu celeritate, CMR a trimis intampinarea de la DSP la Colegiul Medicilor Bucuresti, care va avea in dezbatere acest dosar”, potrivit NEWS.ro.

Borcean a mai spus ca in analiza sesizarii de la Colegiul Medicilor se va solicita, conform procedurilor, o expertiza medicala, atat din punt de vedere medical, al hematologiei transfuzionale, cat si din punct de vedre managerial, al modului ina care s-a gestionat transfuzia in spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.