Social 12 Iulie 2016 12:30
Ministerul Sanatatii a anuntat marti ca virusul Zika a fost detectat pentru prima oara in Romania la o persoana care a calatorit in Martinica.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu.

"Cazul ei este unul izolat, legat de o calatorie efectuata intr-o zona cu transmitere activa a virusului. Nu vorbim despre o infectare pe teritoriul Romaniei, ci despre un asa numit caz de import", a precizat Laurentiu Colintineanu.

Acesta a precizat ca in Romania exista tantari din familia Aedes aegypti, care transmit virusul Zika, "insa alta subspecie, cu risc redus de transmitere a acestui virus" (aedes albopictus, n.r.). Acesta a subliniat ca "potentialul de transmitere pentru subspecia prezenta in Romania este semnificativ redus".

"Riscul transmiterii pe teritoriul Romaniei e minim", a subliniat Colintineanu.

Purtatorul de cuvant a precizat ca este vorba de o tanara de 27 de ani, care a efectuat o calatorie in Martinica, la finele lunii iunie - inceputul lunii iulie, relateaza HotNews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.