Social 9 Iulie 2016 13:20
O tamponare in care au fost implicate sapte masini a avut loc, sambata dimineata, pe Autostrada Soarelui, in zona Drajna, pe sensul spre Constanta, fiind urmata de alte doua, in care au fost implicate noua si, respectiv, cinci autoturisme.

Nicio persoana nu a fost ranita, masinile au fost scoase pe banda de urgenta a autostrazii, dar circulatia in zona se desfasoara cu restrictii de viteza, traficul fiind aglomerat pe sensul spre Constanta, a anuntat Centrul Infotrafic din Politia Romana.

Prima tamponare a avut loc in jurul orei 06.30, la kilometrul 114, cele sapte masini implicate fiind scoase pe banda de urgenta a autostrazii.

Cea de-a doua tamponare, in care au fost implicate noua masini, a avut loc la ora 07.30, la kilometrul 109+900 al autostrazii A2, din cauza nepastrarii unei distante de siguranta in mers.

Un alt accident in care au fost implicate cinci autoturisme s-a produs la kilometrul 106, tot pe sensul de mers catre Constanta. Circulatia de pe banda a doua a fost deviata pe benzile unu si de urgenta. Traficul a fost intrerupt temporar, pana cand autovehiculele avariate au fost scoase pe banda de urgenta, scrie NEWS.ro.

In zonele in care s-au produs accidentele se circula cu viteza redusa, in conditiile in care traficul este intens pe Autostrada Soarelui.

Politistii ii sfatuiesc pe soferii care incheie coloane sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe cei care se apropie din spate sa franeze din timp. Pentru ca spre Constanta se circula avand lumina soarelui in fata, trebuie marita distanta in mers.

De asemenea, in cazul unei opriri pe banda de urgenta, pentru o pana sau o defectiune tehnica la masina, soferii trebuie sa porneasca luminile de avarie, sa isi puna vesta reflectorizanta, sa scoata pasagerii din autovehicul in afara drumului si sa amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul dupa celalalt, la distante mai mari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.