Social 4 Iulie 2016 13:30
La profilul real, la subiectul al treilea, elevii au trebuit sa interpreteze viziunea despre lume intr-un roman interbelic, iar la profilul umanist sa prezinte particularitati de constructie a unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Cei peste 137.000 de candidati care au sustinut, luni, proba scrisa la Limba romana a examenului de Bacalaureat au primit, la profilul Real, un text la prima vedere din piesa de teatru "Madona" de Tudor Musatescu, la subiectul al doilea au avut de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator in viata tinerilor, iar la subiectul al treilea au trebuit sa redacteze un eseu in care sa prezinte viziunea despre lume intr-un roman interbelic, potrivit NEWS.ro.

La profilul Real, la primul subiect elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru "Madona” de Tudor Musatescu, cerintele fiind, printre altele, construirea unui enunt in care sa foloseasca o locutiune care sa contina substantivul "viata", transcrierea a doua cuvinte care sunt marci ale adresarii directe, ilustrarea, cu exemple din text, a doua trasaturi ale genului dramatic.

La subiectul al doilea, absolventii de clasa a XII-a au avut de realizat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul jocurilor pe calculator in viata tinerilor, iar la subiectul al treilea au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte tema si viziunea despre lume si viata intr-un roman interbelic.

La profilul Umanist, la primul subiect elevii au avut de rezolvat cerinte vizand un fragment din "Citadela sfaramata ”de Horia Lovinescu.

Ei au trebuit sa numeasca sinonime pentru doua cuvite din text, sa explice rolul virgulei intr-o secventa, sa construiasca un enunt care sa ilustreze sensul conotativ al unui substantiv din text si sa precizeze o tema a discutiei dintre personaje. De asemenea, elevii au mai trebuit sa transcrie din text doua cuvinte reprezentand marci ale adresarii directe, sa mentioneze o modalitate de caracterizare a personajului feminin si sa ilustreze cu exemple din text doua trasaturi ale genului dramatic. O alta cerinta a vizat comentarea unui fragment din textul dat.

Citeste si:
Candidații propuși la CCR vor fi audiați în Comisia juridică
Candidații propuși la CCR vor...

Al doilea subiect a constat in scrierea unui text argumentativ de 1500-300 de cuvinte despre rolul lecturii in dezbvoltarea personala.

La ultimul subiect, elevilor li s-a cerut sa redacteze un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte particluaritati de constructie a unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Peste 137.000 de candidati au sustinut, luni, proba scrisa la Limba romana a examenului de Bacalaureat.

Marti, se va desfasura proba de limba si literatura materna, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie si Matematica. Ultima proba scrisa din aceasta sesiune, proba la alegere a profilului si specializarii, este programata vineri. Candidatii au putut opta pentru una dintre urmatoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie.

Citeste si:
Câștigătoarea ucraineancă de la Eurovision 2016 se află printre...
Câștigătoarea ucraineancă de...

Pentru sustinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat s-au inscris peste 137.300 de candidati din toate promotiile, in 473 de centre de examen. Din cei peste 137.300 de candidati la Bacalaureat, aproape 115.000 sunt din promotia curenta, iar restul au absolvit anii trecuti, dar nu au promovat examenul.

La proba la limba si literatura materna sunt asteptati peste 7.200 de candidati care isi vor redacta tezele intr-una din limbile maghiara, germana, ucraineana, sarba, slovaca, turca, italiana si croata.

Afisarea primelor rezultate a fost stabilita pentru data de 12 iulie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile in intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in 16 iulie.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat a inceput in 13 iunie, cu probele orale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.