Social 4 Iulie 2016 12:30
Aerul conditionat este extrem de util pe timp de vara, dar se poate transforma intr-un dusman al sanatatii daca nu este folosit corect.

Greselile pe care le fac cei mai multi oameni atunci cand folosesc aerul conditionat sunt: expunerea directa in calea curentului, diferenta prea mare intre exterior si interior, trecerea de la o temperatura de 35 de grade la o temperatura de interior de 21, 22 de grade Celsius. Incaperea in care se va porni aerul conditionat trebuie bine aerisita.

Temperatura indicata este intre 20-21 de grade si trebuie sa fie constanta, precizeaza Digi24.ro.

Este foarte importantant ca filtrele aerului conditionat sa fie curatate periodic pentru a nu favoriza dezvolatrea unor bacterii, germeni periculosi. Acestia pot genera o serie de afectiuni: infectii acute de cai repiratorii superioare, bronsite, sau chiar pneumonii severe.

Simptomele care ar trebui sa ne trimita la medic sunt cele care tin de caile respiratorii superioare - nas, gat. E foarte important sa mergi direct la ORL cand ai aceste simptome.

Vezi si video pe Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.