Social 3 Iulie 2016 13:15
Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, afirma ca expertiza tehnica dispusa dupa decesul lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, este aproape de finalizare, iar in cursul acestei luni se va putea cunoaste daca a fost sinucidere, crima ori un accident provocat de neatentie sau de o defectiune tehnica.

„Va fi o solutie in legatura cu accidentul in aceasta luna. Este in curs de finalizare, din datele pe care le am, expertiza si vom putea solutiona intr-un termen rezonabil acest dosar”, a declarat Augustin Lazar inainte de evenimentele organizate cu ocazia Zilei Justitiei.

Procurorul general al Romaniei a spus ca si in ceea ce priveste celalalt dosar care priveste diluarea dezinfectantilor administrarea probatoriului se apropie de final, fiind ridicate documente de la spitale si urmeaza ca persoanele care se considera lezate sa comunice daca se constituie parti civile si solicita daune in procesul penal.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit in 22 mai, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe un drum judetean, intre localitatile Corbeanca si Buftea, scrie News.ro.

Investigatia privind decesul lui Condrea este facuta de aceiasi procurori care fac ancheta in dosarul dezinfectantilor Hexi Pharma.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor". Procurorii au stabilit ca firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.