Social 2 Iulie 2016 14:57
Cat de periculos este sa folosim folie de aluminiu atunci cand gatim la cuptor? Iata cate probleme de sanatate iti poate cauza acest obicei.

Daca mancarea pregatita in oale de aluminiu nu este daunatoare pentru organism, particulele de aluminiu care raman pe mancare atunci cand gatim cu folie, sunt foarte periculose pentru sanatate.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a stabilit ca ingestia a 40mg per kilogram din greutatea persoanei pe zi este o cantitate sigura, insa cercetatorii au descoperit un nivel periculos de mare de aluminiu in produsele alimentare dupa ce au fost preparate, reincalzite si chiar care s-a racit pe o folie de aluminiu. Este alaramant, intrucat atunci cand aluminiul se acumuleaza in organism, aceasta poate duce la aparitia osteoporozei sau a Alzheiemrului, scrie saveourbones.com.

Aluminiul poate afecta si persoanele cu disfunctie renala, reducand totodata rata de crestere a celulelor din creier, relateaza descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.