Social 28 Iunie 2016 13:45
O stim cu totii, CV-ul este cheia catre jobul dorit. De aceea, redactarea lui inseamna atentie la detalii, selectarea informatiilor relevante, cunoasterea domeniului si a industriei in care activeaza compania pentru care iti doresti sa lucrezi si adaptarea la activitatile pe care le presupune jobul. Daca reusesti sa construiesti un CV care sa atraga atentia din primele randuri, poti fi sigur ca vei obtine un interviu.

Aparent, conform unui studiu condus de New College of the Humanities si citat de site-ul independent.co.uk, chiar si candidatii care au abilitati deosebite de comunicare si redactare au sanse mari sa aiba un esec cu CV-ul. Acestia cad cu usurinta in capcana folosirii cliseelor in CV. Dar exista greseli si mai comune decat aceasta care, intr-o anumita proportie, se regasesc in CV-urile noastre, ale tuturor. Afla in cele ce urmeaza care sunt acestea, ca sa iti poti creste sansele unei angajari in orice moment al carierei tale.

Fie ca esti in cautare de joburi in Timisoara, Cluj, Brasov, Bucuresti sau oricare alt oras din tara, regulile dupa care trebuie sa iti construiesti aplicatia sunt aceleasi. Veridicitatea informatiilor pe care le contine CV-ul este principalul element de care trebuie sa tii cont. Justificarea si detalierea informatiilor din CV in cadrul interviului de angajare iti garanteaza jobul dorit.

Greselile pe care le poti face in redactarea unui CV sunt, insa, numeroase. Din dorinta de a convinge angajatorul ca esti omul potrivit, poti ajunge sa oferi prea multe detalii, facand CV-ul mult prea stufos. Tine cont de regula celor 6 secunde – atat ii ia unui recruiter cu experienta sa decida daca CV-ul tau este potrivit. Informatiile relevante trebuie sa se regaseasca in prima parte a documentului. Iata, punctual, ce zic specialistii despre asta.

„Sa aiba un CV cat mai detaliat in care sa fie mentionate toate activitatile in care au fost implicati (pentru juniori), sa fie detaliat cel putin un proiect important in care au fost implicati (pentru specialisti).“ – asa suna sfatul Mihaelei Joian, HR Manager in cadrul Cegeka Romania.

„Recititi-va CV-ul si asigurati-va ca toate informatiile pe care le-ati inclus pot fi argumentate. Totodata, pentru identificarea de oportunitati profesionale mai usor, e important sa aveti CV-ul actualizat pe site-urile de recrutare si sa urmariti constant oferte postate de companii. Asigurati-va insa, de fiecare data, ca CV-ul vostru contine competentele esentiale mentionate de angajator in descrierea jobului la care aplicati.“ – spune si Dana Duma, Recruiter al Lugera – The People Republic.

Citeste si:
Top 4 greșeli de evitat atunci când cumperi un TV Smart
Top 4 greșeli de evitat...

Iata un infografic in care sunt punctate principalele 5 greseli pe care candidatii le fac in redactarea CV-ului si pe care recruiterii nu vor sa le mai vada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.