Social 27 Iunie 2016 18:45
Avocatul Gheorghe Piperea a transmis un mesaj taios privind pozitionarea Romaniei in UE, dupa haosul Brexit.

"Soros si Roubini anunta ca Brexitul ar putea insemna dezintegrarea UE. Viktor Orban spune ca, in timp ce UE inseamna dezordine, Ungaria inseamna ordine, sugestia subliminala fiind ca urmeaza alte exit-uri. Au aparut si pe net-ul nostru nastrusnici care cer iesirea Romaniei din UE.
Cred ca trebuie sa ne calmam, totusi.

UE este un proiect pe termen lung, din care nu trebuie sa ne grabim sa iesim. UE are multe hibe, birocratii de la Bruxelles fac multe si mari greseli pentru a raspunde comandamentelor overlorzilor sistemului, institutiile UE sunt, in multe privinte, de fatada, dar asta nu inseamna ca ideea UE, in sine, e gresita. Pentru cei care urmaresc aceasta pagina, reamintesc multiplele solutii de la CJUE, popularizate de noi, robinhuzii, si fara de care nu am fi castigat procesele contra bancilor. Iar legile in domeniul protectiei consumatorului sunt asa cum sunt pentru ca reprezinta adaptari ale legislatiei noastre la Dreptul Uniunii Europene. Fara aceste legi, Romania ar fi fost pentru banci si corporatii multinationale un fel de America de Sud a anilor 70-80 ai secolului trecut. Abuzul de putere economica a fost, cat de cat, corectat in Romania, si asta nu pentru ca ai nostri compradores au vrut aceasta corectie, ci pentru ca unii ca noi am utilizat bine instrumentele dreptului european.
Ce este oportun sau chiar necesar acum, dupa socul Brexit?

Asa cum se pare ca a zis Winston Churchill (premierul englez care a condus Marea Britanie in al doilea razboi mondial), daca tot esti in iad, macar nu te opri acolo. Keep walking.

Sefii birocratici ai Uniunii sa faca necesarul pas inapoi, pentru a lasa loc democratiei si inteligentei emotionale. De asemenea, Tratatele Uniunii trebuie de urgenta si in mod drastic modificate, in asa fel incat vocea poporului - vorbim de peste 400 de milioane de cetateni UE, inclusiv de 20 de milioane de romani - sa se faca, in sfarsit, auzita. Un Parlament European cu puteri sporite, care sa imparta competente cu parlamentele nationale, si o Comisie Europeana care sa se mentina in postura de guvern european, fara atributii legislative si judiciare, ar fi un bun inceput. Consiliile cu tot felul de denumiri similare, care incurca si cele mai ordonate minti, eurogrupurile, comitetele de risc sistemic, bancile centrale ale bancilor centrale etc. ar face bine sa se restructureze, sa isi vada lungul nasului, sa taca sau sa se desfiinteze. Alternativa este, asa cum profetesc vocile overlorzilor sistemului, dezintegrarea. Iar asta nu inseamna pace, ci intoarcerea la nebunia anilor 30 ai secolului trecuit.

Citeste si:
Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Grecia. Subiectele...
Klaus Iohannis efectuează o...

Eu nu vreau ca Romania sa paraseasca UE, ci ca Romania sa fie realmente activa si pe propriile picioare in UE. Vreau respect si nu firimituri aruncate de la masa bogatilor. Vreau aliati europeni, si nu vrajmasi", conclude avocatul in mesajul sau transmis pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.