Social 28 Iunie 2016 09:00
Potrivit unui nou studiu, persoanele care sar peste mese, mananca pe fuga sau la ore tarzii sunt mai putin sanatoase decat cele care un program regulat de mese.

In urma unei analize a efectelor nutritive ale obiceiurilor alimentare de catre o echipa de cercetatori de la King’s College London si Universitatea Sao Paulo, s-a constatat ca respectarea unui program al meselor este cruciala pentru sanatate, scrie descopera.ro.

"Se pare ca exista mai mult adevar decat credeam in faimoasa zicala «Mananca la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor». Cu toate acestea, sunt necesare investigatii ulterioare. Desi intelegem mai bine ce anume ar trebui sa mancam, persista intrebarea care dintre mese ar trebui sa ne ofere cea mai multa energie. Cu toate ca dovezile sugereaza ca un aport mai mare de calorii este asociat cu obezitatea, suntem inca departe de a intelege daca aportul energetic alimentar ar trebui distribuit egal pe parcursul zilei sau daca micul dejun ar trebui sa ofere cea mai mare parte a energiei", a explicat doctorul Gerda Pot, expert in nutritie la King’s College London si co–autor al studiului, citat de The Independent.

In cazul in care nu vei adopta un program fix, organismul nu va sti in ce moment va primi hrana, iar de la prima masa, isi va pastra nutrienti pentru mai tarziu, ceea ce inseamna ca te vei alege cu cateva kilograme in plus, noteaza csid.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.