Social 23 Iunie 2016 13:45
Perioada comunista a lasat urme adanci asupra romanilor, care au fost nevoiti sa indure deceniile de dictatura ale cuplului Ceausescu.
Regimul comunist a fost o perioada foarte grea pentru romani, potrivit istoricilor. Nu au avut niciodata conditii decente de viata, libertati cetatenesti sau chiar hrana.

„Nicolae si Elena Ceausescu era cei care dictau tot felul de aberatii si care tineau ca aceste reguli sa fie respectate cu sfintenie. Regula care mi-a ramas intiparita in minte este cea a circulatiei alternative a autoturismelor in ziua de duminica: masinile cu numere cu soti circulau intr-o saptamana, iar cele fara sot in saptamana urmatoare. Programul la televizor era strict scurtat, la doua ore, iar aceasta aberatie a ramas vie in amintirea romanilor si in ziua de astazi. Perioada comunista a lasat urme adanci asupra noastra, iar uneori ne aducem aminte unii cu tristete, iar altii cu nostalgie despre Epoca de Aur“, a spus istoricul craiovean Nicolae Avram, pentru Adevarul.ro.

Topul aberatiilor din perioada comunista:

Ratie la banane si portocale

  • In perioada comunista exista o ratie stupida la banane si portocale. Cei care in perioada Craciunului primeau de la parinti astfel de "cadouri exotice" erau norocosi.

Numar par si impar la masini

  • Benzina era foarte greu de procurat, in perioada comunista, si chiar daca numarul masinilor nu era unul mare, comparativ cu Romania contemporana, Nicolae Ceausescu s-a gandit la o solutie de decongestionare a unui trafic si asa lejer. Autoturismele care aveau ultima cifra a numarului de inmatriculare cu sot circulau o duminica, cele care se terminau in cifra fara sot mergeau cealalta duminica.

Rationalizarea hranei

  • In anii ’80, pe fondul accentuarii saraciei, familia Ceausescu a impus rationalizarea hranei.

Taierea porcului interzisa

  • Sacrificarea animalelor domestice se facea pe ascuns. Taierea porcului era interzisa.
Citeste Top 10 aberatii impuse in comunism de sotii Ceausescu, pe Adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.