Social 22 Iunie 2016 11:15
Romania nu scapa de canicula nici in zilele urmatoare, fiind asteptate temperaturi foarte ridicate pentru inca cel putin trei zile, in aproape jumatate de tara, iar meterologii au emis in acest sens o avertizare cod galben.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), miercuri, joi si vineri se vor inregistra canicula persisenta si disconfort termic accentuat in jumatatea sudica a Moldovei, in Dobrogea, Muntenia si Oltenia. Sunt vizate, Capitala si 21 de judete, precizeaza Ziare.com.

Astfel, se vor inregistra temperaturi maxime frecvent in jur de 35 de grade, iar miercuri vor fi chiar pana la 37 de grade. La ora 10:00, se inregistrau deja 31 de grade la Bucuresti si izolat in Dobrogea.

"Noptile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor scadea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Indeosebi in zonele montane instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si mai ales in timpul dupa-amiezelor vor fi averse posibil torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina", se mai arata in comunicatul ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.