Social 21 Iunie 2016 13:45
Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a declansat, luni, o ancheta in cazul unei eleve de 14 ani care ar fi fost violata de catre doi adolescenti de 15 ani, dupa ce fata a plecat de la scoala in timpul orelor de curs. Cei trei tineri vor intra intr-un program de consiliere psihologica.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, fata de 14 ani, eleva la Scoala generala Ivesti, ar fi fost violata de catre cei doi adolescenti pe un camp din apropierea unitatii de invatamant, dupa ce ar fi plecat in timpul orelor de curs.

Intr-o prima faza, cei doi vasluieni de 15 ani i-ar fi propus fetei sa intretina de buna voie raporturi sexuale, insa eleva a refuzat. In aceste conditii, adolescentii au santajat-o pe fata cu publicarea unor fotografii compromitatoare cu ea, astfel incat aceasta a acceptat sa intretina relatii sexuale. Martori la incident au fost alti doi tineri de 18 ani, care insa nu au intretinut relatii sexuale cu fata.

”Dupa consumarea faptei, minora i-a marturisit bunicei sale abuzul sexual la care a fost supusa, fiind sesizata Politia. In urma primelor cercetari, cele reclamate se confirma si, in consecinta, pe numele celor doi minori de 15 ani s-a intocmit dosar penal pentru viol. Fata de cei doi banuiti nu s-a luat nicio masura preventiva, fiind cercetati in libertate”, a declarat, pentru News.ro responsabilul mass-media al Politiei Judetene Vaslui, Stefan Sofronie.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a declansat o ancheta in acest caz pentru a stabili daca vreun cadru didactic de la scoala din Ivesti poate fi tras la raspundere.

”Din putinele informatii pe care le avem pana in prezent, am inteles ca eleva a plecat in timpul orei, dupa ce i-a cerut voie profesorului de la catedra sa mearga sa bea apa. Ulterior, cadrul didactic a observat cum fata paraseste incinta scolii, motiv pentru care a trimis elevi din clasa dupa ea, aceasta refuzand insa sa revina la cursuri. Noi am trimis astazi (n.r.-luni) o comisie de ancheta la scoala din Ivesti si asteptam raportul de control, in functie de care vom dispune si eventuale masuri”, a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

Eleva de 14 ani si cei doi adolescenti de 15 ani vor intra intr-un program de consiliere psihologica.

Citeste si:
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...
Secția de Pneumologie de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.