Social 21 Iunie 2016 13:00
Politistul-fenomen de pe Facebook, Marian Godina, le-a povestit celor aproape 275.000 de prieteni virtuali cum a fost primul contact al sau cu coruptia.

Povestirea, relatata in stilul caracteristic de agentul de la rutiera, a fost publicata pe pagina sa de Facebook.

"Care nu aveti pasaport sa va faceti. Luna viitoare plecam intr-un turneu in Franta.

Eram legitimat la clubul de fotbal ICIM Brasov de vreo 4 ani si titular la fiecare meci al echipei, iar la auzul acestei vesti, date de antrenorul nostru, eram in culmea fericirii. Nu iesisem niciodata din tara si nici pasaport nu aveam, dar am ajuns acasa si i-am spus tatalui meu, care, la fel de bucuros ca mine, a inceput sa se gandeasca de unde sa imprumute niste bani ca sa imi dea pentru plecare.

A doua zi am ajuns la antrenament si in fata vestiarului era un grup de parinti ai unor copii care venisera si ei la fotbal de cateva saptamani. Nici macar nu erau legitimati la club. Pe timpul antrenamentului, antrenorul nostru a purtat niste discutii cu acei parinti, iar la final ne-a spus, mie si altor cativa titulari ai echipei:

-Au intervenit niste schimbari si voi o sa ramaneti acasa. Voi oricum ati mai participat la multe turnee in tara si vrem sa ii vedem si pe colegii mai noi cum se misca pe teren.

Am ajuns acasa si am plans toata ziua. Tata a venit de la munca si mi-a zis ca a facut rost de bani si a doua zi o sa mergem sa facem pasaport. I-am zis ca nu mai e nevoie...sunt altii care vor pleca in Franta.

Eram prea mic ca sa trec peste asta, fusese prea mult pentru mine. Mergeam la antrenament cu sila si nu il mai puteam vedea pe acel antrenor in ochi. Desi eram mic, realizam perfect cum a fost domnul antrenor "determinat" sa ne lase pe noi acasa. A fost primul contact al meu cu coruptia si cu nesimtirea umana.

Dupa vreun an, clubul s-a desfiintat, asa ca m-am transferat la Tractorul Brasov. Acolo mi-a fost destul de greu sa prind echipa de titulari, ei erau deja formati si erau foarte buni. Adevarate talente. Dar ca sa ajunga fotbalisti le lipsea ceva. O vorba pe care eu o detest si care se aplica in orice domeniu. "Nu aveau pe nimeni". De aceea, din fosta noastra echipa, eu am ajuns politist (un caz fericit chiar), unul e ospatar, altul sofer prin Anglia, unul auzisem ca e prin puscarie, pe altul l-am vazut cu niste colegi de-ai mei pe la Spitalul Judetean, era rupt de beat si condusese, mi-a fost si rusine sa ma duc sa il salut. Singurul din echipa din care faceam parte care a ajuns fotbalist la un nivel cat de cat inalt este Sorin Stratila care a jucat pe la Dinamo si pe care tin sa il felicit. In rest...nimeni. Oare dintre cei care au mers atunci in Franta a ajuns vreunul fotbalist?

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

De ce? Pentru ca nici in fotbal nu faceai nimic daca nu te "reprezenta" nimeni. Daca aveai aparatori facute din jumatati de pet de 2 litri si ghetele de fotbal erau un vis, aveai slabe sanse sa ajungi pe undeva.

Sper ca generatiile de acum sa se fi schimbat si asta sa se vada peste cativa ani, atunci cand nu vom mai privi cu emotii un meci de tipul Romania-Albania.

Pana atunci, singurii de laudat sunt suporterii echipei nationale care, prin comportamentul lor, au adus un plus de imagine Romaniei", a scris Marian Godina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.